fbpx

3x tips om genoeg te drinken

We weten allemaal dat we genoeg moeten drinken, zeker op warme dagen. Weet jij of je genoeg drinkt? Houd het eens een dagje bij via een app en onderneem direct actie wanneer je erachter komt dat je niet genoeg drinkt. Hier zijn in ieder geval een paar handige tips om jou gehydrateerd te houden!

1. Wat drink je?

Het is natuurlijk belangrijk om te drinken wat je lekker vindt. Toch zitten daar ook wat haken en ogen aan. Een groot deel van onze calorie inname is namelijk te wijten aan vloeibare drankjes zoals vruchtensappen, frisdranken en koffie. Voor deze drankjes geldt dat het in beperkte mate niet slecht is om ze te nuttigen. Toch is het goed om je bewust te worden van de nadelige effecten van deze drankjes. Zo zijn suikerhoudende drankjes vaak niet heel dorstlessend. Integendeel; ze zorgen ervoor dat je je dorstgevoel behoudt! Wist je dat koffie een uitdrogend effect heeft? Een goed alternatief is het drinken van thee. Dit drankje heeft namelijk een ontstekingsremmend karakter en is bloeddrukverlagend. Daarnaast verveelt het niet snel doordat je kunt variëren in welke smaak je neemt. Het nadeel van thee is dat het even kan duren voordat het water gekookt is. Daardoor zou je er misschien toch voor kiezen om naar iets snellers te grijpen, en dat is zonde. Gelukkig zijn er vandaag de dag veel opties die dit proces versnellen, zoals de handige kokendwaterkraan van Grohe.

2. Houd bij wat je drinkt

We noemden het eerder al, maar meten is weten. Het is belangrijk om te weten wat je op een dag drinkt, om te bepalen hoeveel je moet aanvullen. Wist je dat er hele handige apps bestaan die dit bijhouden? Je vult simpelweg de gedronken milliliters in, op de momenten dat je iets gedronken hebt. Het handige van zo’n app is dat je iedere dag een paar keer een melding krijgt, als de app constateert dat je te weinig drinkt. Ben jij niet zo van de apps, en houd je je vochtinname liever op een andere manier bij? Dan zou een gemarkeerde fles kunnen helpen. Hier staan lijntjes op, die aangeven hoeveel je nog moet drinken om aan de aanbevolen twee liter te komen.

3. Ga bulkdrinken

De laatste tijd verschijnen er steeds meer artikelen over bulkdrinken. Dit fenomeen betekent dat je op vaste momenten in één keer erg veel drinkt. Je drinkt bijvoorbeeld vier keer per dag drie glazen van 500ml. Dit zou voor je lichaam beter zijn dan telkens in kleine beetjes drinken. Bulkdrinken brengt namelijk essentiële lichaamssystemen zoals je spijsvertering en je immuunsysteem tot rust. Een continu actief immuunsysteem wordt op termijn een zwak immuunsysteem. En een actief immuunsysteem kost heel veel energie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF