fbpx

Dit is hoe je je huid hydrateert voor een stralende huid tijdens de zomer

Een stralende huid tijdens de zomer willen we allemaal. De zomer brengt vele mooie dingen met zich mee, zoals de zon en de zee. Wij genieten daar enorm van, maar onze huid niet zo zeer. Daarom is het heel belangrijk om goed voor je huid te zorgen. Wij geven je wat tips om je huid gehydrateerd te houden, zodat jij stralend de zomer doorkomt.

De winter is een bekende boosdoener voor je huid. Door de kou en droogte van de verwarming wordt onze huid snel droog. Maar droge huid is niet iets waar we alleen in de winter last van hebben. Tijdens de zomer wordt onze huid blootgesteld aan de zon, zee en zweet. Deze dingen drogen je huid uit, en kunnen zorgen voor een oncomfortabel gevoel. Vooral als je je kleurtje die je tijdens je vakantie hebt opgebouwd wilt houden, moet je je huid gehydrateerd houden.

Gebruik een milde reiniger

Het is belangrijk om je huid te reinigen zonder de natuurlijke oliën te verwijderen. Kies daarom voor een milde, hydraterende gezichtsreinigingscrème of -gel. Reinigers zonder parfum, zoals die van CeraVe, zijn geschikt voor ieder huidtype, ook de zeer gevoelige. Zelfs als je een vet huidtype hebt moet je agressieve reinigers vermijden. Deze verwijderen namelijk je natuurlijke oliën, wat juist extra talgproductie stimuleert.

Smeer vochtinbrengende crème

Na het reinigen is het cruciaal om je huid te hydrateren. Gebruik een vochtinbrengende crème of lotion die rijk is aan hydraterende ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine en ceramiden. Breng de crème aan op je gezicht en lichaam, bij voorkeur direct na het reinigen, wanneer je huid nog vochtig is. Dit helpt je huid vocht vast te houden, en laat de ingrediënten optimaal werken.

Vermijd hete douches

De huid op je gezicht geven wij veel aandacht, maar de huid op ons lichaam verdient ook wat verwennerij. Hoewel een warme douche ontspannend kan zijn, kan heet water je huid uitdrogen. Gebruik geen water dat warmer is dan 38 graden, en beperk je douchetijd tot 10-15 minuten. Droog je huid voorzichtig met een handdoek en breng onmiddellijk een vochtinbrengende crème aan om het vocht vast te houden.

Drink voldoende water

Hydratatie begint van binnen. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je lichaam gehydrateerd te houden. Voeg ook vochtinbrengende voedingsmiddelen toe aan je dieet, zoals watermeloen, komkommer, die veel water bevatten. Dit is een makkelijke manier om aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Van binnen gehydrateerd zijn zal helpen om je stralende huid tijdens de zomer te kunnen behouden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF