fbpx

3 spelregels om samen gelukkig te blijven

Verliefd, verloofd, en … ze leven nog lang en gelukkig. Ja, dat wil iedereen wel. Maar soms is een liefdevolle relatie ook hard werken. Hoe blijf je samen gelukkig? Met deze 3 spelregels.

1. Blijf nieuwsgierig

Je ziet het wel eens bij koppels. Dat ze nauwelijks meer met elkaar praten, elkaar geen vragen stellen en voor elkaar invullen wat de ander van iets vindt. Maar als je echt nieuwsgierig naar elkaar blijft, vind je vast weer wat nieuws van elkaar uit! Stel een vraag, laat je liefje uitpraten, stel nog eens een vraag ( en doe eens gek: nóg een). En luister naar wat je partner écht wil zeggen.

2. Wees blij voor de ander

We kunnen je natuurlijk niet zeggen dat je je blij móet voelen, maar wel is het zo dat als je voor een ander blij kunt zijn – en helemaal je partner, natuurlijk – het een extra gevoel van verbondenheid creëert. Wil je liefje een weekend weg/een cursus doen/elke donderdag koken en wordt hij daar écht heel blij van? Denk niet meteen aan jezelf (o, nu zit ik alleen thuis –  of –  o, moet ik elke donderdag zijn lievelingskostje eten!), maar denk ook eens aan wat de ander nodig heeft.

3. Hou ook je eigen leven

Veel verliefden gaan he-le-maal op in hun nieuwe liefde en zijn in de zevende hemel, en landen – als de verliefdheid een beetje neergedaald is – weer ‘op aarde’, naar het gewone leven. Als je je eigen dingen onderneemt, word je ook geïnspireerd door anderen, en krijg je hierdoor nieuwe gedachten en inzichten. Daarnaast: zie je je liefje ook eens een keertje níet en maak je zelf wat mee, dan heb je elkaar veel meer te vertellen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF