fbpx

21x geluksmomenten die we allemaal herkennen

Je stapt met het verkeerde been uit bed en vervolgens gaat alles die dag verkeerd. Toch zijn er op die dagen ook lichtpuntjes, een klein geluksmoment wat je dag weer een beetje goed kan maken.

Als je openstaat voor die kleine geluksmomenten, zul je merken dat je vanzelf ontspant en de rest van de dag anders zult ervaren. Bij deze een lijstje met 21 herkenbare momenten die je vanzelf tegenkomt. Mist er nog een belangrijk geluksmoment in de lijst? Deel deze met ons op social media!

1 schaterlachen van een baby - #geluksmoment

1. Schaterlach van een baby

Eigenlijk zijn alle momenten met een baby bijzonder, maar de schaterlach van een baby is echt onbetaalbaar. Op de gekste momenten is die lach er opeens, maar het werkt altijd aanstekelijk.

2 sokken aan of uit - #geluksmoment

2. Sokken aan of uit bij thuiskomst?

Op de redactie blijken wij verdeeld te zijn in team ‘sokken-aan’ en team ‘sokken-uit’. Maar feit blijft dat als je bij thuiskomst je schoenen uitdoet en de deur niet meer uit hoeft, de rest van je dag heel relaxed verloopt.

3 vers croissantje - #geluksmoment

3. Versgebakken croissantje

We kennen allemaal van die fijne zondagochtenden met versgebakken croissantjes. Maar wist je dal dat het zondagochtendgevoel niet alleen op zondag voorkomt? De geur van zo’n versgebakken croissantje is al genoeg om datzelfde gevoel te ervaren.

4 natte broek uit bij thuiskomst - #geluksmoment

4. Natte broek uit na een regenbui

Een regenbui komt nooit uit, maar onderweg naar huis is het eigenlijk zo vervelend nog niet. Bij thuiskomst kun je namelijk zonder excuus direct in je joggingbroek schieten.

5 licht in huis - #geluksmoment

5. Zonnestralen in huis

We proberen van ons huis allemaal een fijne plek te maken, maar het gevoel is pas compleet als je de zonnestralen ziet schijnen in huis. En dan het liefst net na het stofzuigen natuurlijk.

6 weer licht buiten - #geluksmoment

6. Dat het weer ‘licht’ begint te worden buiten

Het bewijs dat de lente in aantocht is! Het is niet meer donker als we ‘s ochtends naar ons werk gaan en als we thuiskomen pikken we nog net een zonnestraaltje mee. Precies genoeg om te starten met dagdromen over lange zomeravonden.

7 met een plaid op de bank

7. Met een plaid op de bank een goede film kijken

Op die dagen dat het buiten wat onaangenaam is, heerlijk op de bank kruipen met een fijne plaid. Goede film, lekker drankje erbij en liefst in goed gezelschap. Hoe fijn kan een avond zijn?

8 uitgebreid lunchen met een wijntje - #geluksmoment

8. Op een terras uitgebreid lunchen met wijntje erbij

Op het moment dat je twijfelt over wel of geen zomerjas, smaakt zo’n wijntje wel erg goed bij een uitgebreide lunch op het terras. Gewoon van genieten.

9 ruisen van de zee - #geluksmoment

9. Geruis van de golven

Iedereen heeft andere associaties bij de zee, maar van het ruisen van de golven worden we allemaal even zen. Als je dus even niet aan yoga of mediteren toekomt, heb je een enkel het geluid van de zee nodig.

10 geur van versgemaaid gras - #geluksmoment

10. Geur versgemaaid gras

Hoezeer je ook moet niezen van graspollen, de geur van versgemaaid gras herinnert ons aan het vele buiten zijn.

11 hondje in een mandje - #geluksmoment

11. Hondjes in mandje op de fiets

Je kent dit straatbeeld vast wel: kleine schoothondjes in fietsmanden. Of ze nu rustig stilzitten of druk aan het kwispelen zijn, het blijft enorm schattig om te zien.

12 kunnen verdwijnen in een boek - #geluksmoment

12. Kunnen verdwijnen in een heerlijk boek

Wat een plezier kun je hebben als je begint aan een boek en halverwege merkt dat dit boek minstens in de top vijf van favoriete boeken aller tijden komt. Zo’n boek waarvoor je je nachtrust even op een laag pitje zet.

13 koken en eten met vrienden

13. Koken voor vrienden

Zomaar je beste vrienden uitnodigen, uren in de keuken een fijne maaltijd koken en met zijn allen genieten van goed eten, lekker drinken en elkaars gezelschap. Want het mag elke dag wel een feestje zijn.

14 vooruitzicht van een vakantie

14. Vooruitzicht van een vakantie

Toegegeven: de dag voor je op vakantie gaat, is het vaak stressen. Maar als je net geboekt hebt, kun je enorm uitkijken naar een vakantie. Fijn plannen maken over alles wat er te doen is, wat je zult gaan eten en wat je zult gaan zien.

15 zoete snack - #geluksmoment

15. Eindelijk zoetigheid

Na weken of maanden gezond eten jezelf eindelijk dat ene ijsje of taartje gunnen. Omdat je het op dat moment echt verdiend hebt.

16 zaadjes ontkiemen - #geluksmoment

16. Zaadjes die ontkiemen

We zijn allemaal massaal zaadjes aan het zaaien en wat klein geluk is het als je ziet dat deze zaadjes eindelijk gaan ontkiemen en je zowaar iets tot leven hebt gewekt. En vanaf dat moment natuurlijk elke dag even kijken of de plantjes alweer iets gegroeid zijn.

17 prachtige vergezichten #geluksmoment

17. Een prachtig vergezicht als je onderweg bent

Je komt uit een tunnel of gaat een hoek om en ziet het opeens. Een prachtig uitzicht die je normaliter direct op de foto zou zetten, maar nu ben je aan het rijden en zul je het moeten doen met wat je ogen vastleggen. Dus sla je alles extra goed op om voor altijd te kunnen onthouden.

18 dolfijnen in de zee #geluksmoment

18. Dolfijnen zien springen in de zee

Natuurlijk zien we lang niet allemaal een keer dolfijnen springen in de zee, maar als je erover nadenkt hebben we allemaal wel eens zo’n bijzonder natuurverschijnsel gezien. Een zeehond die naar zee kruipt, een walvis die zich omdraait op het wateroppervlak. Hoe waanzinnig is dat om mee te maken?

19 regenboog op onverwachte plekken #geluksmoment

19. Regenboog

Nog een beetje chagrijnig van een grijze regenbui kan je humeur zomaar omslaan als je opeens een regenboog spot. Een bijzonder natuurverschijnsel dat op een prachtige manier de komst van de zon aankondigt.

20 hond kat nestelt zich tegen je aan #geluksmoment

20. Een hond/kat die zich heerlijk tegen je aan nestelt

Een huisdier heeft een eigen wil, dus op de momenten dat hij zich lekker dicht tegen je aan nestelt en heerlijk ontspannen blijft liggen zijn extra bijzonder.

21 eerste duik in het zwembad #geluksmoment

21. Eerste duik in een leeg zwembad

Bij een rimpelloos zwembad krijgen we allemaal de neiging om er direct in te duiken en op de een of andere manier maakt ons dat gelukkiger dan in een zwembad duiken waar al lichte golven zichtbaar zijn.

Beeld: 1. inspiredbythis.com 2. flickr.com 3. mowielicious.com 4. pinterest.com 5. buzzfeed.com 6. pinterest.com 7. ruffledblog.com 8. atelierchristine.com 9. pinterest.com 10. pinterest.com 11. pinterest.com 12. buzzfeed.com 13. hitherandthither.net 14. indulgy.com 15. hubub.com 16. shelterness.com 17. murraymitchell.com 18. something-everything-nothing.tumblr.com 19. flickr.com 20. barkpost.com 21. zsazsabellagio.blogspot.grWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF