fbpx

11 dingen die gelukkige moeders doen

Soms zit het ook niet mee: het moederschap. Al dat drukke geregel eist soms ook wel eens z’n tol, maar focus dan meer op de leuke dingen die je met je kids samen beleeft. Die lichte jaloezie naar moeders die alles fluitend en met het grootste gemak doen hoef je helemaal niet te hebben. Je kan er zelfs van leren. Tussen deze elf eigenschappen van gelukkige moeders zit vast iets wat jij zeker in je systeem hebt zitten. Misschien kan je een van deze eigenschappen wel verbeteren. 

1. Hulp vragen

Het leven van een moeder is druk en vereist vaak een goede planning. Onmisbaar daarbij is hulp van vrienden en familie en een goede oppas. Gelukkige moeders zijn er een kei in om hulp te vragen op momenten dat het druk is of als de relatie ook echt even aandacht nodig heeft.

2. Frisse lucht happen

Eten en drinken mee, iedereen aangekleed, plassen en het liefst ook nog het huis aan de kant… Eenmaal buiten met de kinderen is er al een halve dag voorbij en dat zorgt er misschien wel voor dat je het gaat vermijden. Toch geeft die frisse lucht vaak enorm veel energie, dus hup, even naar de speeltuin of een korte wandeling maken buiten. En een tas met eten of drinken kun je voor dat half uurtje best thuislaten.

3. Vakantieplannen maken

Iedereen heeft af en toe behoefte aan verandering van omgeving en gelukkige moeders weten dat maar al te goed. Even geen wekkers en huiswerk, maar een stralende zon en het ruisen van de zee. En eenmaal thuis kun je weer even teren op de mooie herinneringen.

4. Genoeg slapen

Ochtendhumeur of niet, je merkt het direct als iemand slecht geslapen heeft. Slaap is zo belangrijk voor een goed humeur, maar met kinderen weet je maar niet of je een nacht door kunt slapen. Gelukkige moeders zorgen ervoor dat ze op tijd in bed liggen, zodat ze in ieder geval een paar uur achter elkaar hebben geslapen voordat er een kind komt die bang is voor een monster onder het bed.

5. Regelmatig bewegen

Yoga, hardlopen, zumba of gewoon fitness… Gelukkige moeders zorgen ervoor dat ze genoeg bewegen. Daardoor zitten ze letterlijk en figuurlijk beter in hun vel en als je fit bent, kun je ook makkelijker achter de kinderen aanrennen.

6. Tevreden zijn met wat je hebt

Gelukkige moeders zijn lang niet zo perfectionistisch en vergelijken niet continu met anderen wat zij allemaal niet hebben. Geen competitie over wie de slimste of liefste kinderen heeft, niet vergelijken wie het meeste speelgoed heeft. Het scheelt een hoop stress en geeft de rust om gewoon een gelukkige moeder te zijn.

7. Juiste spelletjes spelen

Als moeder ken jij jouw kinderen het beste en dus weet jij ook wat ze het leukste vinden om te doen. Probeer dus niet wanhopig om met zijn allen iets leuks te doen, maar accepteer het feit dat de oudste liever gaat gamen en de jongste graag een autobaan door het hele huis maakt. Het maakt niet alleen jou gelukkiger, maar ook jouw kinderen.

8. Vooruit kijken

Natuurlijk zijn er driftbuien, ruzies en conflicten met kinderen. Maar het zijn allemaal momenten die weer overgaan. Probeer op de lastige momenten vooruit te kijken naar de mooie momenten die er ongetwijfeld weer aankomen.

9. Vergeven en vergeten

Jouw favoriete jurkje zal een keer het canvasdoek worden van jouw eigen kleine Picasso en de televisie zal een keer een dikke laag sudocreme krijgen. Je kunt er eeuwig boos om blijven, maar het is veel makkelijker om te vergeven en te vergeten. Als je het lastig vindt om rustig te blijven, kun je misschien eens kijken naar de basisregels voor een gesprek met jouw kind.

10. Slappe lach

Kinderen vinden het vaak waanzinnig leuk als mama ook heel hard moet lachen. Niets grappiger dan samen de slappe lach hebben. Als je een situatie niet zo grappig vindt als jouw kind, kun je altijd nog een neppe lach opzetten want dat werkt net zo goed als een oprechte lach.

11. Knuffelen

Voor je het weet zijn de kinderen groot en is knuffelen met mama niet stoer meer, maar tot die tijd kun je er het beste maar zoveel mogelijk van genieten. ‘s Ochtends bij het wakker worden en ‘s avonds voor het slapengaan gewoon even knuffelmomenten inplannen. Knuffelen werkt goed voor je humeur en het helpt ook nog eens voor je weerstand.

Lieve moeders, houden jullie deze elf punten in je achterhoofd?


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF