fbpx

10x boost je relatie

Meer relatiegeluk zit ’m soms in kleine dingen en vooral in bewustwording. Probeer dagelijks iets met deze 10 tips te doen. Kleine moeite, groot plezier!

1. Doe iets onverwachts

Kleine dingen werken net zo goed als grote. Een lief briefje op de spiegel in de badkamer, ga een keer mee met de hobby van je partner, laat een klein cadeautje bezorgen op het werk, neem onverwachts alle huishoudelijke taken over voor een dag en geef je partner vrijaf. Wees creatief!

2. Maak dagelijks connectie

Juist als je elkaar niet ziet is het belangrijk kleine contactmomenten te hebben. Een appje is snel gestuurd, maar een klein briefje werkt ook of een kort belletje hoe het gaat. Dus niet over de boodschappen of de schuurdeur die weer openstond vanochtend. Oprechte interesse.

3. Organiseer intieme tijd met elkaar

Dit draait niet alleen om seks, hoewel dat er ook onder kan vallen. Het gaat over diepgang. Praat over jullie dromen, verlangens, blunders uit het verleden, je diepe overtuigingen. Diepgang en kwetsbaarheid gaan hand in hand en het gaat erom dat je meer laat zien van jezelf en dus meer over elkaar te weten komt. Het is de motor voor de relatiebehoefte aan verbinding.

4. Ken elkaars liefdestaal

Ken je de liefdestaal van je partner? Wat heeft echte betekenis: positieve woorden, tijd en aandacht, cadeaus, dienstbaarheid of lichamelijke aanraking? Welke is de belangrijkste voor je partner en heb jij duidelijk gemaakt wat jouw liefdestaal is?

5. Spreek uit wat je dwarszit

Het niet uitspreken van wat je dwarszit zorgt voor langzame verwijdering van je partner. Dat uit zich in gevoelens die groeien van irritaties naar afkeer naar afwijzen en die ten slotte afstompen. Dit proces kennen we als relatieverstikking. De zwijger bouwt dat in zichzelf op en daarom is het van belang daarin je verantwoordelijkheid te nemen en het erover te hebben. Los het op vanuit win-win.

6. Maak plannen voor de toekomst

Durf te dromen en als dat een stap te ver is: welke leuke stap zie je met elkaar over vijf jaar of tien jaar? Misschien werkt een focus van twee jaar al goed voor jullie. Het toekomstbeeld zorgt voor een mentale samensmelting van jullie levens.

7. Evalueer

Deze is heel krachtig omdat het getuigt van echte commitment naar de relatie. Vooropgesteld natuurlijk dat jullie er ook iets mee doen! Dat hoeft niet vaak, maar doe het wanneer je voelt dat het nodig is of ieder halfjaar als een apk. Stel elkaar de vraag waar het beter kan en kom tot oplossingen die voor beiden werken.

8. Geef elkaar complimenten

Het is zo makkelijk en tegelijkertijd heel krachtig. We nemen zo veel dingen voor lief, terwijl ze het benoemen waard zijn! Complimenten voeden ons. En bedenk dat goed voorbeeld goed doet volgen. Het zijn juist de kleine dingen die waardering verdienen.

9. Wees dankbaar

Net zo krachtig als complimenten is het je te realiseren waar je dankbaar voor bent in je partner en in je relatie. Schrijf een ding op waar je dankbaar voor bent en kijk ernaar totdat je het voelt. That’s it!

10. Maak een ‘samen’-lijst

Van dingen die je leuk vindt om samen te doen en plan ze in voor de komende drie maanden. Spreek af dat ze hoe dan ook doorgaan – no matter what! Ervaar wat het doet met jullie connectie en plezier.

Herfstspecial Leven in liefde

De nieuwe herfstspecial Leven in liefde staat boordevol mooie verhalen over de liefde. We interviewden bekende Nederlanders als Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus samen met hun partner over hun relatie, we delen liefdestips voor een betere relatie, reisden af naar Curaçao om mensen te interviewen over hun liefde voor het eiland, spraken met Herman van Veen en delen de liefdeslessen van inspirators als Esther Perel en Lonneke van Engelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF