fbpx

Zo zorg jij voor een goede weerstand

De coronacrisis speelt een grote rol in ons dagelijks leven en juist nu is het belangrijk om een zo hoog mogelijke weerstand te hebben. Gelukkig kun je daar zelf veel aan doen. Wij delen tips waarmee je je weerstand kunt boosten. 

Frisse neus

Ondanks dat het nu -gezien de situatie rondom COVID-19- niet voor iedereen weggelegd is om naar buiten te gaan is het wel verstandig om te blijven bewegen. Lekker even een stuk wandelen of fietsen en je hoofd leeg maken. Zorg daarbij wel dat je op afstand blijft van anderen. Een frisse neus halen kun je het beste doen tussen 12.00 en 15.oo uur, tijdens deze uren schijnt de zon het meest. Wil je toch liever binnen blijven of aan het thuis werken? Zet je bureau of eettafel bij het raam, zodat er voldoende licht binnen komt.

Slaap

Genoeg slaap is ontzettend belangrijk. Wanneer je te weinig slaapt kun je extra vermoeid raken. De zon gaat eerder op en het blijft langer licht. Je lichaam moet hier even aan wennen, waardoor je soms minder goed in slaap kunt komen. Probeer een goed slaapritme te creëren en pak minstens 8 uur per nacht. Laat alle schermen buiten de slaapkamer en leg je telefoon op tijd weg voordat je naar bed gaat.

Drink genoeg

En nee, geen alcohol natuurlijk! Drink iedere dag voldoende water, ongeveer 2 liter per dag. Vind je alleen water iets te saai? Je kunt het op smaak brengen door bijvoorbeeld munt, limoen of citroen toe te voegen. Je kunt ook gaan voor warme dranken. Denk aan groene of gemberthee.

Even geen suikers

Natuurlijk is dat taartje af en toe heerlijk, maar wanneer je je weerstand wilt verhogen kun je de suikers beter even laten staan.

Eet groenten!

Ga juist voor extra veel groente, fruit, en vezelrijk voedsel. Daarnaast kun je ook vitamine D-rijk voedsel op het menu zetten. Het zit vooral in vette vis zoals zalm of makreel.

Extra vitaminen

Toch schiet gezond eten er soms bij in. Uit onderzoek van het RIVM blijkt namelijk dat het veel Nederlanders niet lukt om voldoende groente, fruit, peulvruchten en vis te eten. Om te zorgen dat je alsnog alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt én om je weerstand in deze tijd op peil te houden kun je kiezen voor de vitaminesupplementen van Just2BFit. In deze tijd is dat sowieso een goed idee, ook als je wel gezond eet.

Just2BFit is een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in hoogwaardige natuurlijke voedingssupplementen. Just2BFit heeft 100% natuurlijke producten voor iedere levensstijl. Benieuwd? De producten zijn ook te koop in onze webshop!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF