fbpx

Zo voeg je extra beweging toe aan je dag

Iedereen weet dat beweging enorm belangrijk is voor de gezondheid. Zoals onze oud minister-president Mark Rutte zei tijdens een coronapersconferentie: “Een half uurtje wandelen kan al een groot verschil maken voor onze gezondheid.” Maar hoe zorg je ervoor dat je dagelijks voldoende beweegt, vooral als je een druk leven leidt? En wat doet voldoende beweging per dag nou echt met je? Je hebt een druk leven, kinderen, een leuke baan, veel sociale gelegenheden, hoe combineer je dit bestaan met genoeg bewegen? Wij hebben een aantal slimme manieren om meer beweging in je dag toe te voegen

Kleine stappen, groot verschil

Ga voor zo veel mogelijk stappen op een dag, zonder dat je daar eigenlijk heel veel moeite voor hoeft te doen. Ook al zie je tegenwoordig veel elektrische bakfietsen, e-steps en deel scooters, laat deze voortaan wat vaker staan. Parkeer je auto wat verder van je werkplek of supermarkt en loop het laatste stukje. Gebruik je lunchpauze voor een kort blokje om. Dit helpt niet alleen om in beweging te zijn, maar je frist je gedachten ook op. Als je veel telefoongesprekken voert, probeer dan rond te lopen tijdens het bellen, waar je ook bent. Als je bewust bent van hoe veel je wil lopen op een dag, kan je dit op allerlei creatieve manieren toevoegen. Stel een doel van bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag en probeer dit elke dag te halen. Ga na het eten wandelen, in plaats van netflixen!

Een energieke ochtend routine

Een actieve ochtend routine kan je hele dag een boost geven. Begin je dag met wat lichte rek- en strekoefeningen. Dit helpt je lichaam wakker te maken en bereidt je voor op de dag. Doe daarna eventueel een korte workout van 10-15 minuten. Denk aan oefeningen zoals jumping jacks, squats of een korte yogasessie. Je zult merken dat als je de dag actief begint, je veel meer energie hebt, en positiever de dag start.

Doe een dansje

Zet je favoriete muziek op, waar je helemaal blij van wordt. En dans er op los, alsof je weer jong en onbezonnen bent, het je niet kan schelen en niemand je ziet. Beweeg je heupen, zak door je knieën en houd je handen hoog in de lucht. Een dans sessie van een minuut of tien zorgt al voor een flow aan energie en je lichaam voelt zich hierdoor goed. En jij als het goed is ook!

De voordelen van dagelijkse beweging

We gaan vaak in de ochtend in de auto naar kantoor, zitten de hele dag achter ons bureau en gaan daarna in de auto weer terug. Waarop we vervolgens in de avond vaak een serie op de bank kijken. Niet iedereen natuurlijk, maar een hoop van ons bewegen helaas te weinig. Terwijl voldoende beweging het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten en obesitas vermindert. Beweging helpt ook om stress te verminderen, je stemming te verbeteren en kan symptomen van depressie en angst verlichten. Mensen die regelmatig bewegen, hebben vaak een betere slaapkwaliteit. Dit helpt je om uitgerust en energiek aan je dag te beginnen. Beweging helpt ook je spieren en botten gezond te houden, zelfs op je oude dag later! Genoeg motivatie? Move that body!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF