fbpx

Zo mix & match je vormen en lijnen in je interieur

O de lente, wat is het toch fijn! Maar in deze periode kan het ook gaan kriebelen om met de inrichting van je huis aan de slag te gaan of je tuin aan te pakken. Misschien ben je toe aan een verandering in je interieur en wil je de boel eens even een kleine voorjaars make-over geven. Gelukkig zijn daar geen hele grote veranderingen en verbouwingen voor nodig en heb je dit klusje zo geklaard! Er zijn alleen wel een aantal aspecten om rekening mee te houden. Denk aan kleur, grootte, stijl én vormen en lijnen. En dat laatste kan soms nog best lastig zijn. Want hoe combineer je verschillende vormen en lijnen in huis? Hieronder vind je alles wat je nodig hebt om met vormen en lijnen een prachtig interieur te creëren.

Ovale vormen

Vormen en lijnen zijn een belangrijk aspect bij het inrichten van je huis. Het kan namelijk een enorm verschil maken in de sfeer van een ruimte. Om de juiste vormen en lijnen te kiezen, begin je met het kijken naar de vorm van de ruimte zelf. Is jouw eethoek bijvoorbeeld vrij hoekig? Dan zou een ovale eettafel dé perfecte aanvulling kunnen zijn om deze lijnen te breken en meer zachtheid toe te voegen. Met de organische lijnen van en ovale tafel creëer je een sfeervolle omgeving. Deze prachtige tafels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs, waardoor je altijd een geschikte tafel vindt voor jouw interieur.

Afbeelding1d Zo mix & match je vormen en lijnen in je interieur

Ronde vormen

Ronde vormen zijn ideaal om een hoekige ruimte met veel rechte lijnen en vierkante of rechthoekige meubelstukken te breken. Denk aan een mooie grote ronde spiegel in de badkamer of hang deze op in de gang. Op het moment van mix & matchen van vormen en lijnen, is het goed om contrast te creëren. Die ronde spiegel zal bijvoorbeeld heel mooi staan met een vierkant of rechthoekig tafeltje. Het maakt het spannender om naar te kijken en geeft veel meer diepte.

Verticale en horizontale lijnen

Als het gaat om lijnen, moet je vooral letten op waar je nadruk op wilt leggen. Verticale lijnen en lijnen die gebogen zijn zorgen voor een verlengend effect, terwijl horizontale lijnen de breedte van de kamer benadrukken. Combineer dit dus goed door bijvoorbeeld een horizontale bank neer te zetten met daarbij een boogvormige lamp. Maar ook het gebruik van verschillende gespiegelde vormen en lijnen kan het geheel een mooi dynamisch effect geven. Bijvoorbeeld, een tafellamp met een driehoekige vorm op een ronde tafel. Zo creëer je visuele balans!

Het is vooral belangrijk om in gedachten te houden dat het combineren van verschillende organische vormen en lijnen, een persoonlijk proces is. Er is geen goed of fout en het is ook niet verkeerd om voor de veilige optie te kiezen en bij eenzelfde vorm of lijnsoort te blijven. Alleen als je kiest voor wat meer contrast, zorg er dan altijd voor dat de kleurenschema’s wel op elkaar aansluiten. Veel plezier!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF