fbpx

Zo maak je je huis helemaal zen

Als je na een lange dag thuiskomt, wil je graag helemaal tot rust komen. Je bent tenslotte in je eigen huis. De enige plek waar je echt helemaal jezelf kunt zijn. Om jullie te helpen met optimaal genieten, hebben wij een lijstje in elkaar gezet waardoor je je nog lekkerder voelt in je eigen huisje!

1. Geur

Wierook, een geurkaars, bloemen en er zijn nog veel meer opties aanwezig! Lavendel en jasmijn zijn twee geuren waardoor de slaapkwaliteit bevorderd wordt, ook hebben ze beiden een krachtig en ontspannen eigenschap. Om een warme en huiselijke sfeer te creëren kan je beter kaneel pakken, want hierdoor voelt je huis meteen helemaal knus aan! En het beste aan geur is; het komt in wel duizend verschillende soorten. Dus hou je niet van kaneel, lavendel of jasmijn? Ga op zoek naar een geur waar je zelf helemaal gelukkig van wordt.

kaarsen

2. Haal buiten naar binnen

Niet alleen geven planten je huis een kleurrijke en gezellige uitstraling, ze zijn daadwerkelijk ook nog eens ergens goed voor! Uit onderzoek is gebleken dat de productiviteit en creativiteit omhoog gaan in omgeving waar veel groen staat. Ook komt het voort uit een oergevoel. Onze voorouders zijn opgegroeid met de natuur, waardoor wij ons ook relaxeder voelen als we dichter bij de natuur staan. Ook verbetert planten de luchtkwaliteit in je huis en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

planten

3. Even dimmen

Bij binnenkomst super felle lichten die in je gezicht schijnen dragen niet echt bij aan je innerlijke rust. De kracht van verlichting wordt ook vaak onderschat. Dus dim die lichten en je zult merken dat je je gelijk wat meer zen voelt.

dimmen

4. Voorbereid je huis uit

Wat echt helpt, is je huis van tevoren opruimen! Want als je hoofd een rommeltje is, wordt het er niet beter op wanneer je na een lange dag thuiskomt en je woonkamer ook een troep is. Dus neem de tijd en de moeite om wat voor-opruimwerk te doen, zodat je hoofd aan het einde van de dag niet, net als je huis, ook een rommeltje is!

moeder

5. Kristal Clear

Kristallen in je huis plaatsen is misschien niets voor jou, maar als je er wel voor open staat, kan het ook bijdragen aan zen maken van je huis! Kristallen hebben, naast dat ze erg mooi zijn om naar te kijken, een helende werking op je geest. Er zijn ook veel verschillende soorten stenen die weer andere werkingen hebben. Bijvoorbeeld een rozenkwarts. Deze steen staat bekend om een kalmerende steen, hij trekt liefde aan en hertelt het vertrouwen en de harmonie.

stenen

6. Muziek

Oké, weer even wat luchtigers, want iedereen houdt wel van muziek. Uit onderzoek blijkt ook dat muziek en emotie dicht met elkaar zijn verbonden. Je kent het vast wel van jezelf, zit je niet zo lekker in je vel, versterkt treurige muziek alleen maar je emoties. Zorg er dus voor dat je een door jouw uitgekozen afspeellijst klaar hebt staan, zodat je bij binnenkomst in je huisje direct je lievelingsnummers kunt afspelen.

muziek

Blogtip: Door deze tips creëer je ook wat meer rust in je slaapkamer.

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF