fbpx

Zo kun je geld besparen door op te ruimen

Opruimen doet veel: het brengt rust in je hoofd, je huis, je leven en ook … in je portemonnee. Ja hoor, je kan geld besparen door op te ruimen!

1. Bewuster kopen

Door op te ruimen krijg je overzicht op wat je hebt, en wat je nodig hebt. Dat zorgt ervoor dat je eerder gaat kopen wat je nodig hebt, en minder verleid zal worden om overbodige spullen in huis te halen.

2. Maak een lijstje

Doordat je overzicht hebt, kan je gemakkelijker een boodschappenlijstje maken. Dat lijstje zorgt voor houvast mocht je toch verleid worden door reclame en aanbiedingen.

3. Verkopen

Door af en toe door je kledij en spullen te gaan, kan er ook af en toe wat weg dat je misschien kan verkopen via apps als Vinted bijvoorbeeld. Dan bespaar je niet alleen geld, maar je verdient er zelfs wat aan!

4. Koop tweedehands

Door zelf af en toe wat spullen bij de kringwinkel af te geven, zal je er ook zelf eerder aan denken om eens tweedehands te shoppen. Daar bespaar je heel wat mee én het is ook nog eens goed voor het milieu.

5. Begrens

Bepaal hoeveel ruimte spullen mogen innemen en baken heel duidelijk af. Op die manier weet je heel duidelijk wanneer je genoeg spullen hebt en er zeker niet nog moet bijkopen. Zelfs niet op die leuke rommelmarkt. Als je iets koopt wat je niet nodig hebt, betaalde je sowieso te veel.

6. Orde in de papieren

Ruim zeker ook je administratie op. Zorg voor een goed en overzichtelijk systeem. Daardoor voorkom je boetes en betaalherinneringen. Of dubbele verzekeringen en abonnementen waarvan je het bestaan niet meer wist.

Opruimcoach Nele Colle

Nele is Wendy’s opruimcoach. Regelmatig schrijft zij stukken voor wendyonline.nl over de kunst van het opruimen. Na 12 jaar in het onderwijs, startte Nele als opruimcoach toen ze merkte dat rommel en chaos een enorme bron van onrust en stress kan zijn. En dat het niet voor iedereen even eenvoudig is om het aan te pakken. Maar een spic en span huis, daar draait het voor Nele niet om. Wél om tijd, geld, plaats en energie voor wat belangrijk is. Een bewuster en duurzamer leven dus. Nele is auteur van de bestseller JOMO en ‘Je krijgt zoveel meer JA als je NEE kan zeggen’ en ontpopte zich daarnaast tot een gemotiveerd en gepassioneerd spreker. Ze geeft inspirerende lezingen waarmee ze al een paar duizend mensen kon motiveren. Kijk op haar site voor meer informatie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF