fbpx

Zo geniet jij net iets langer van je zongebruinde huid

Heb jij ook zo’n mooi kleurtje van de zon gekregen? Vandaag deelt Wendy Online vier beauty-tips om nog net wat langer van je zongebruinde huid te genieten. 

1. Hydrateren

Een gehydrateerde huid is een blije huid. Zorg er daarom voor dat je huid niet te droog wordt. Juist een droge huid verliest sneller zijn mooie bruine kleurtje. Smeer je dus regelmatig in met een fijne body lotion die bij jouw huid past. Heb je een gevoelige huid? Er zijn gelukkig ook genoeg bodylotions zonder parfum en alcohol te vinden. Alleen water drinken is niet genoeg, je moet er simpelweg voor zorgen dat je huid niet uitdroogt.

Als je niet van een body lotion houdt, kun je ook kiezen voor een body butter of een olie. Wil je liever helemaal geen producten gebruiken? Dan kun je er zelfs voor kiezen om kokosolie te gebruiken. Ja, dezelfde olie die je ook kunt gebruiken om in te bakken…

2. Een ‘koude’ douche

Als je je huid goed gehydrateerd wilt houden, is een koude douche zeker aan te raden. Natuurlijk hoef je niet meteen onder een ijskoude douche te gaan staan, maar probeer wel een stuk minder warm te douchen. Een warme douche is fijn, dat ontkennen we niet, maar de hitte droogt je huid enorm uit en dit zorgt er dan weer voor dat je bruine teint sneller vervaagt. Daarnaast zijn er nog 10 redenen waarom je nu meteen een koude douche moet nemen.

3. Scrubben

Je denk misschien dat je met scrubben je mooie teint wegveegt, maar niets is minder waar. Wanneer je je huid scrubt, haal je alle dode huidcellen weg. Deze dode huidcellen zorgen er doorgaans voor dat je huid een beetje vlekkerig wordt. Als je je huid dus goed en regelmatig scrubt, zorgt dit ervoor dat je huid mooi egaal wordt. Ook als je zelfbruiner gebruikt, is het aan te raden om eerst goed te schubben.

4. Felle nagellak

Door het gebruik van een felle nagellak kan je huid bruiner lijken. Gebruik rood, roze of bijvoorbeeld felgroen. Wanneer je felle kleuren gebruikt steekt dit af tegen je huid en geeft dit je zongebruinde huid een boost. Sla dus nog snel wat zomerse lakjes in en lak je nagels in een zonnige kleur.

Bron: Mirror
Beeld: ShutterstockWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF