fbpx

Zó draag jij bij aan een mooiere wereld voor jouw kinderen

Een betere wereld begint bij jezelf! Maar wat kun jij dan doen om de wereld mooi te houden voor jouw kinderen? Wij geven je 5 tips, zodat ook jij je bijdrage kunt leveren aan een groenere wereld

Tip 1: hang je kleding vaker uit

Was jij je kleding graag vaak? Dat is niet nodig! Je hoeft kleding echt niet na één keer dragen al in de was te gooien, op je ondergoed na natuurlijk. Hang je kleding vaker buiten, daar wordt het ook weer lekker fris van!

Tip 2: haal je stekkers uit het stopcontact

Veel apparaten verbruiken stroom, terwijl ze niet gebruikt worden. Dit wordt sluipverbruik genoemd. Dus als jij jouw telefoon hebt opgeladen en je laat de stekker in het stopcontact zitten, verbruik je nog steeds stroom. Let er dus op dat je stekkers uit het stopcontact haalt van apparaten die je niet gebruikt.

Tip 3: doe de vaatwasser alleen vol aan

Een handige en makkelijk tip. Als je alleen de vaatwasser aanzet wanneer deze helemaal vol is, bespaar je een hoop water en energie. En het scheelt je de vaatwasser meerdere keren uitruimen!

Tip 4: eet vaker vegetarisch

Het wordt steeds populairder en daar zijn wij alleen maar heel blij mee: vegetarisch eten. Het heeft al een groot effect als je één dag in de week vlees laat staan. Het NRC heeft hier onderzoek naar gedaan en concludeerde dat als je één dag geen rundvlees eet evenveel water wordt bespaard als een hele maand lang niet douchen.

Tip 5: pak de fiets vaker

Het is waarschijnlijk automatisme: voor het kleinste dingetje pakken we al de auto. Logisch ook, het is makkelijk en snel. In onze haastige leventjes, is die auto een uitkomst. Maar veel beter is het natuurlijk om vaker de fiets te pakken. Zo draag jij bij aan het behoud van de wereld én houd jij jezelf in shape. Een win-winsituatie!

Ben jij geïnteresseerd in duurzame energie en zit je eraan te denken om over te stappen naar een groenere leefstijl? Bekijk dan eens de website van Qurrent voor meer informatie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF