fbpx

Zes tips voor het krijgen van een mooi gebruinde zomerhuid

De zon begint steeds vaker te schijnen en de temperatuur gaat langzaam maar zeker omhoog. Voor je huid wordt het hoog tijd om deze te gaan voorbereiden, want jij wilt toch ook een vlekkeloze en mooi gebruinde huid deze zomer?  Wij geven je 6 tips om met een ge’zon’de huid de zomer in te gaan.

Tip 1: Zorg voor goede doorbloeding van je huid

Om je huid goed voor te bereiden voor een mooie gezonde kleur op je toet, is het belangrijk dat het allereerst goed gesteld is met de doorbloeding van je huid. Het bruiningsproces speelt zich af IN de huid en niet erop, dus zonder zuurstof zal het bruinen weinig effectief zijn. Wanneer je dus zorgt voor een goede doorbloeding van de huid zal het zuurstofgehalte in je huid verhogen en zal je huid makkelijker bruinen.

Aanrader: Wil jij je je huid een extra zuurstof boost geven dan? Deze huidverbeterende crème zorgt voor een mooie en egale bruining, maar ook voor een fris ogende en heldere uitstraling.

Tip 2: Ga voor een bindweefselmassage

Bij de hannah bindweefselmassage wordt het onderliggende bindweefsel in de huid geactiveerd door middel van intensieve massagetechnieken en grepen. Je doorbloeding wordt beter, rimpels verminderen en het bindweefsel verstevigt. Het dieper gelegen huideigen collageen krijgt een boost en wordt als het ware wakker geschud om weer optimaal te functioneren. Kortom, met dit type gezichtsmassage optimaliseer je de algehele conditie van je huid.

Tip 3: Hydrateer je huid

Vocht en voeding zijn voor de huid net zo belangrijk als eten en drinken voor je lichaam. Tijdens een lange dag zon lust je zelf ook wel extra een glas water, maar ook je huid heeft te maken met vochtverlies door de zon. Door het gebruiken van een hydraterende spray vul je dit vochtverlies binnen no time aan. Zelfs al voor je de zon ingaat!

Tip 4: Bescherm je huid tegen de zon

Een goede zonbescherming is super belangrijk, juist voor een mooiere en langere bruining van de huid. Heb jij een lichte huid? Dan heb je andere behoeften qua ingrediënten en hogere bescherming nodig dan een getinte of donkere huid. Met deze huidverbeterende dagcrèmes stimuleer je de bruinig van de huid en bescherm je jouw huid op natuurlijke wijze tegen UV-straling. Zo sla je twee vliegen in een klap. En hoe lekker, de basis van deze rijk voedende olie bestaat uit macademia olie!

Tip 5: Gebruik een vochtherstellend masker

Ondanks een goede zonbescherming kan het zijn dat je huid toch net iets teveel door de zon is gekust. Waar we vroeger de komkommers en yoghurt uit de kast haalden om de huid te verkoelen en kalmeren, zijn wij toch echt wel fan van een vochtherstellende masker om de gloeiende huid of zonnebrand aan te pakken. Een masker kalmeert en verkoelt de huid na een dag zon. Je huid wordt hier direct zachter van en je voelt dat het vochttekort direct wordt aangevuld. Extra tip: zet het masker in de koelkast voor een optimaal verkoelend en verfrissend effect op je huid na het zonnebaden!

Tip 6: Houd je gezonde kleur vast

Die heerlijke kleur die je tijdens de zomermaanden opdoet, wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Zelfs nu je huid nog maar minimaal gebruind is, wil je na een dagje zon die mooie summer glow vasthouden. Deze finishing touch crème geeft een subtiel bronzing effect aan je huid. Zoek jij dus een crème voor een mooie en gezonde gloed? Dan is dit dé manier om je teint op te frissen.

Laat de zomer maar komen!

Op zoek naar een huidcoach bij jou in de buurt voor nog meer tips & tricks? Check de salon locator op http://www.hannah.nl.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF