fbpx

Wonen op Ibiza: ‘Leef je droom!’

In de zomerserie ‘Wonen op Ibiza’ delen we deze week het verhaal van Bibi Post. Zij is 32 jaar en woont samen met haar part­ner Raymond en kinderen Jackie (5) en Vik (3) op Ibiza. Bibi is inmiddels zwanger van haar derde kind. Hond Indy en poes Maan wonen ook bij ze. Ze zijn de trotse eigenaren van hotel Can Sastre in Sant Rafael. Hun levensmotto: Pluk de dag! 

Ibiza-droom
Van strandtent tot hotel

‘In 2016 verkochten wij de strandtent in Nederland die Ray 12 jaar heeft gehad. Dat jaar besloten we een appartement te huren op Ibiza om even na te denken wat we gingen doen. In de periodes dat we er niet waren, verhuurden we het. Dat jaar kregen we de kans om in Talamanca een strandtent te openen. Dat was voorheen Harbour Cafe en werd nu geopend onder de naam Rehab. We hebben een heel succesvol seizoen mogen draaien, alleen kregen we problemen met vergunningen. In mei hebben we de zaak verkocht aan Cathy Guetta. Toen kwam in dat jaar een hotel op ons pad wat we verbouwd hebben tot Can Sastre. Kortom…met 2 kleine kindjes in een nieuw land twee keer een bedrijf opzetten en je weg proberen te vinden kan soms voor wat chaos zorgen… maar daardoor zijn we wel gekomen waar we nu zijn!’

Dagelijks leven

‘In het dagelijks leven gaan de kinderen naar school, terwijl wij werken in het hotel. Ray maakt en serveert het ontbijt en eventueel lunch en/of diner. Ik doe de boekingen en de backoffice. De check-in en uit van onze gasten doen we samen. ’s Middags proberen we na school altijd wel even wat leuks te doen met Jackie en Vik. Dan gaan we naar een speeltuintje of het strand. In het weekend gaan we het liefst naar het strand, daarvoor woon je toch hier. Als dat lukt heb je toch altijd een vakantiegevoel en weet je weer waarvoor je het allemaal doet. Kids spelen buiten, lekker eten en genieten van een ondergaande zon.’

Uitdagingen op Ibiza

‘Toen wij hier kwamen was Vik 4 maanden, Jackie 2,5 en Ray was van 8.00 uur ’s ochtends tot 3.00 uur ‘s nachts vaak aan het werk. Dan zit je ineens zonder opa’s en oma’s of vriendinnen. Dat vond ik best wel een eenzame uitdaging. De verkoop van het strand heeft ook wel een hoop stress opgeleverd. Maar goed, daar zijn we allemaal doorheen gekomen en zonder dat waren we nu niet waar we nu zijn. Maar dat zie je natuurlijk altijd pas achteraf! Of het mij heeft veranderd weet ik niet. Ik weet dat ik een hoop geleerd heb en dat ik heel erg dankbaar ben voor de kansen die we gehad hebben. Wij hebben nooit vanuit Nederland besloten: kom we gaan op Ibiza wonen. Die keuzes hebben we echt per maand gemaakt. Toen we gingen, gingen we voor het seizoen. Het liep even anders haha.’

Ibiza-droom

Opgroeien op Ibiza

Jackie en Vik zijn allebei in Nederland geboren, de baby in mijn buik wordt wel hier geboren. Het was even een zoektocht, bij wie moet je zijn? Wat heb je nodig?
Het voelt even minder vertrouwd als in Nederland waarbij ik bij 2 bevallingen dezelfde lieve verloskundige had. Maar wat dat betreft is het een voordeel dat het de derde is…dan heb je zelf iets meer zelfvertrouwen. Bij de opvoeding luister ik vooral naar mijn eigen gevoel. Ik vind het heel belangrijk dat ze blij zijn, lekker veel buiten kunnen spelen. Maar ook dat ze normen en waarden op een leuke manier mee krijgen. Natuurlijk lukt dat niet altijd. Hier is ook af en toe stress en reageer je soms anders dan je wilt. Maar over het algemeen gaat dat wel goed. Het feit dat ze nu al 3 talen spreken maakt me nu al trots!

Ik vind het uiteindelijk wel belangrijk dat ze ook weten waar we vandaan komen. Dat het niet normaal is om uit school je bikini aan te trekken en met een ‘cocktailtje’ in je handen lekker tot laat op het strand te blijven hangen. Dat ze dit wel altijd blijven waarderen. Wij werkten allebei al in onze jonge tienerjaren. Ray liep een kranten-wijkje om 6 uur ‘s ochtends en ik werkte vanaf mijn 15e hele dagen op het strand. Werken voor je geld. Hier is dat lastig, totaal anders. Het leven hier is natuurlijk af en toe een beetje buiten proporties. Grote huizen, zwembaden, vriendjes en vriendinnetjes van over de hele wereld, het ene kinderfeestje nog gekker dan het andere…soort van iedere dag feest! Dat moeten ze niet als normaal gaan zien. Wat moeilijk is, want ze weten niet beter.’

Hotel Can Sastre

Bibi en Ray runnen samen sinds juni 2018 Agroturismo Can Sastre, een prachtig hotel gelegen in het hartje van het eiland, Sant Rafael. ‘We ontmoeten heel veel leuke lieve interessante mensen in het hotel. Stuk voor stuk boeiende verhalen. Dat geeft een hoop energie! Iedereen is ons ook altijd zo dankbaar voor alles wat we hier doen. Dat is zo fijn! We werken hard en het is een heel persoonlijk iets, een kleinschalige plek waar onze ziel en zaligheid in zit. Het is heel leuk als andere mensen dat waarderen.

Wat we op dit moment doen vinden we heel leuk. Geen idee of we dit voor altijd blijven doen, misschien denken we over een paar jaar wel, zo is het genoeg. Dat weet je nooit. Wat het af en toe lastig maakt is de zakelijke kant van het verhaal, veel is anders dan in Nederland. Dat blijft een puzzeltje maar het geeft ook wel weer een kick als dingen lukken! Op dit moment is onze grootste missie om het hotel te laten slagen! Wat betreft de toekomst? Ik kijk nooit zo ver vooruit. Ik wil vooral een zorgeloos leven kunnen leiden op een plek waar ons gezin blij is…. Hoe of wat of waar dat zien we dan wel!”

Ibiza-droom

Tip voor dromers:

Dromen zijn er om nageleefd te worden toch? Als het iets is waarvan jij denkt dat je gelukkig wordt, zeg ik doen. Dan zal je zelf altijd een weg vinden om het te laten slagen.

Can Sastre

Het prachtige agroturismo hotel Can Sastre en heeft 7 kamers. Van tweepersoonskamers tot familiekamers. Daarnaast hebben ze een eigen sinaasappelgaard en een prachtige bar met zwembad. Ook is de locatie af te huren met je familie en vrienden om er te trouwen!

Wil je meer weten? Klik dan hier.

https://www.instagram.com/p/CBKScgiqSR_/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CA5g5o0KsoJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Tijdschrift over Ibiza

Dit artikel is geschreven door Tribes & Nomads. Een full service evenementen en productiebedrijf gevestigd op Ibiza. Van bruiloften tot verjaardagsfeesten, van bedrijfsevents tot fotoshoots, zij zijn de experts als het gaat om prachtige hotspots op Ibiza. Zij brengen je naar de minder bekende plekken van het eiland en zijn dol op het creëren van magische momenten. Ten tijde van de lockdown besloten ze een eigen digitaal magazine uit te brengen om een kijkje te geven in het leven van Nederlandse moeders en ondernemers op Ibiza. Wil je meer verhalen lezen? Ga naar www.tribesandnomads.com waar je het digitale magazine kunt kopen met €1,00 korting. Gebruik hiervoor de kortingscode WENDYLOVESIBIZA. Het digitale magazine bevat 88 pagina’s, geen advertenties en 100% Ibiza content nu voor slechts 4,99. 

Lees ook:

WONEN OP IBIZA: ‘HET EILAND LEERT JE HET UITERSTE UIT JEZELF TE HALEN’

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF