fbpx

Winnen op Woensdag: win een inheems plantenpakket om 2m2 tuin te vergoenen

De zomer is in volle gang en dat doet zowel ons als de natuur erg goed. Tegelijkertijd herinnert iedereen zich de droogte en overstromingen van de vorige zomers nog: het weer wordt extremer en dat heeft invloed op de natuur én op onze tuin. Om beiden een handje te helpen roept Natuurmonumenten iedereen op om de tuin, hoe klein of groot ook, klaar te maken voor de toekomst waarin we nog vaker te maken zullen krijgen met extreem weer. Kun je niet wachten om jouw groene vingers aan het werk te zetten? Doe mee en win een inheems planten pakket waarmee je 2m2 tuin kunt vergroenen t.w.v. €100,-. 

Wat kun je winnen?

Deze week verloten wij een inheems plantenpakket waarmee je 2m2 tuin kunt vergroenen t.w.v. €100,-

Gratis tips

In hun klimaatpakket geven ze samen met Nederlandse boswachters 10 makkelijke tuintips waar je zelf – ook zonder groene vingers! – mee aan de slag kunt. Het pakket is hier gratis aan te vragen. Boswachter Bart geeft hieronder alvast drie tips weg.

1. Tegel eruit, plant erin! 

Nederland heeft in totaal 3 miljard m2 aan tuin. Dat lijkt veel, maar 1,4 miljard m2 – dus bijna de helft van de totale oppervlakte tuin – is betegeld. Daar kan het regenwater de grond niet inzakken. Als je niet uitkijkt, stroomt het water zo het riool in en droogt je tuin uit. Vergroen je tuin en vang op die manier het water op in de bodem, als een spons. Haal er wat tegels uit, iedere vierkante meter groen is beter!  

 2. Tonnetje rond 

Laat al dat kostbare regenwater niet zomaar via de regenpijp in het riool verdwijnen. Vang het op in een regenton voor drogere perioden. Eigenlijk is het ook zonde om drinkwater te gebruiken voor je tuin. Planten doen het beter op regenwater doordat er minder kalk in zit. 

3. Van groen gazon naar kleurrijke bloemenweide 

Gras heeft korte wortels en is afhankelijk van water. Door alle droge en warme periodes heeft gras het steeds moeilijker. Neem vooral afscheid van dat keurige gazon en ga voor planten als klaver, tijm, ooievaarsbek of madelief. Die hebben een stuk minder water nodig dan gras. 

Over Natuurmonumenten

Natuurmonumenten bezit en beheert meer dan 110.000 hectare Nederland. We maken ons sterk voor alle natuur die nog over is. En voor de nieuwe natuur die er nog gaat komen in Nederland. Niet alleen in de gebieden die wij beheren, maar ook daarbuiten. Want we gaan een stap verder. Op een manier die past bij het Nederland van nu.

Natuurmonumenten roept alle Nederlanders op om samen nieuwe natuur te creëren, op te eisen, te verzorgen en te beschermen. Natuur is belangrijk voor ons mensen. De grote vraag is of we bereid zijn om iets terug te doen voor die natuur. De natuur is er voor ons allemaal. Laten we ons dan ook met elkaar inzetten voor de natuur.

Meedoen?

Wil jij graag een een inheems plantenpakket waarmee je 2m2 tuin kunt vergroenen t.w.v. €100,- winnen? Zo maak je kans:

  • Volg @wendyonlinenl & @natuurmonumenten op Instagram
  • Like de post van deze winactie
  • Laat ons weten waarom jij het plantenpakket wil winnen
  • Schrijf je in via onderstaand formulier

That’s it! En nu maar hopen. De winnaar ontvangt een week na plaatsing een privé bericht vanuit Wendy Online met verdere informatie.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF