fbpx

Wendy’s Woorden. Schrijfster en journaliste Brigitte Ars wil vrouwen inspireren het avontuur op te zoeken: ‘Je grenzen opzoeken maakt je positiever en gelukkiger’

In de serie Wendy’s woorden vertellen we verhalen van mensen aan de hand van de woorden uit ons Wendy-hart. Deze woorden staan voor wat wij als Wendy willen zijn en uitdragen. Vandaag een verhaal over het woord ‘avontuur’. Brigitte Ars wil vrouwen inspireren avontuurlijker te leven en schreef hierover een boek en zette het platform Alicegoeswild.nl op.

 

Mindset

‘Ik hield altijd van de wereld en wilde ook graag veel reizen om alles te ontdekken. Van oorsprong ben ik journaliste en ik heb veel gereisd voor mijn werk. Ik ben buitenland correspondente geweest, ontmoette mijn man in India en samen woonden we zes jaar in Maleisië. Tien jaar geleden kwam ik terug naar Nederland en was het leven als buitenlandjournalist met een gezin geen optie meer. We kochten een huis, kregen een hypotheek, hadden twee kinderen en ik werd docente. Maar ik miste het avontuurlijke aspect in mijn leven. Het voelde alsof dat vuurtje in mij was gedoofd. Een standaard leven bleek mij niet goed te passen.’

Boek

‘Ik raakte geïnteresseerd in het begrip avontuur en besloot een boek te gaan schrijven over wat het opzoeken van het avontuur je kan brengen. Ook bedacht ik mijn platform Alicegoeswild.nl. Het is mijn missie om vrouwen te inspireren op avontuur te gaan, en ze avontuurlijker te laten denken. Voor mijn boek heb ik uitgebreid onderzoek gedaan en het blijkt dat vrouwen die op onderzoek gaan zich positiever en gelukkiger voelen. Ook levert het meer zelfvertrouwen op. Het is een journalistieke en een persoonlijke zoektocht. Het is de zoektocht naar je eigen innerlijke avonturier, maar ook naar je eigen avontuurlijke leven. Het is geen zelfhulp boek, maar echt mijn eigen reis/zoektocht naar avontuur met ook wetenschappelijke bronnen. Het boek moet lezen als een avontuur. Een van de belangrijkste uitspraken in mijn boek is: je moet de bergen in jezelf beklimmen.’

Comfortzone

‘Mijn eigen platform is eigenlijk een soort online magazine waarin ik veel verhalen deel. Ook schrijf ik hiervoor nu een nieuwsbrief. Ik hoop door mijn ervaring te delen een inspiratiebron te zijn voor vrouwen om het avontuur aan te gaan. Van mezelf ben ik een heel erg bescheiden persoon, dus ik vond het heel spannend om ineens mijn leven online te gooien.  Wat ik ook heel eng vond is de angst voor afwijzing. Ik was super onervaren op het gebied van het uitgeven van een boek, dus het was echt een sprong in het diepe, maar ik ben zo ontzettend blij dat ik dit heb gedaan want ik heb zoveel contacten gelegd. Ik organiseer nu zelfs reizen naar Zuidoost Zweden. Al deze dingen zou ik nooit hebben gedaan als ik geen grenzen had verlegd voor mezelf.’

Tip

‘Ik zou aan iedereen deze tip willen meegeven: Volg het kruimel pad van je nieuwsgierigheid en kijk naar waar jij de motivatie in jezelf vandaan haalt. Begin eerst met wat heel dicht bij jezelf ligt. In je werk kleine stappen nemen, maar probeer op den duur wel je grenzen te rekken. Visualiseer waar je naar toe wilt. Wat is je droom? Wat zou je ooit willen doen? Door alleen te fantaseren, kom je niet vooruit, maar door te doen wel.’

Zenuwachtig

‘Het is allemaal heel erg spannend en er komt op dit moment veel op mij af. Ik merk dat er veel belangstelling is bij veel vrouwen en dat vind ik heel leuk. Het is eng om zichtbaar te zijn, maar het is zo’n geweldige uitdaging geweest. Ik kan niet wachten totdat mijn eigen boek in de winkels ligt!’

Avontuur

‘Voor mij is avontuur de geluksfactor. Het gaat vaak om een indirecte manier van geluk. Het geeft mij een gevoel dat ik echt heel erg leef en dat ik dingen leer en een voldaan gevoel krijg, maar het is belangrijk om te beseffen dat avontuur voor iedereen anders is. Voor de een is het al een heel avontuur om naar de supermarkt te gaan, terwijl de andere een hele pelgrimstocht maakt. Het maakt niet uit wat je doet als je maar de uitdaging voor jezelf uitgaat en je eigen grenzen opzoekt. Je moet over obstakels heen terwijl de uitkomst nog onbekend is. Zowel fysiek en mentaal zul je voor een uitdaging komen te staan, maar je zult aan alles merken dat het avontuur aangaan je een positieve, krachtige boost geeft. In je comfortabele hut zitten is makkelijk, als je eruit komt is het heel pittig. De eerst keer zal het heel moeilijk worden, maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Je zult ook merken dat na een tijdje je mindset verandert.  Zelf vond ik het ook een heel spannend om dit boek te schrijven en een platform op te zetten, maar ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen doen en het heeft mij heel veel kracht gegeven.’

Benieuwd naar het boek? Via deze link kun je hem straks bestellen!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF