fbpx

Wendy Wagenaar heeft uitgezaaide eierstokkanker: ‘Ik wil dat mijn kinderen mét en niet zonder een moeder opgroeien’

Wendy Wagenaar is moeder van 3 jonge kinderen in de leeftijd van 3, 7 en 9 jaar. Al 23 jaar is ze samen met de liefde van haar leven. In mei 2018 is ze 40 geworden, maar haar feestje heeft ze geannuleerd. Waarom? Haar eierstokkanker is terug…. Op Wendyonline.nl zal Wendy haar zoektocht naar genezing met ons delen. Het nieuwe nummer van WENDY staat in het teken van ‘De Kracht van Vrouwen’ en daarom stelt deze krachtige vrouw zichzelf, op Internationale Vrouwendag, aan je voor!

Weg met statistieken

Die eierstokkanker werd in 2016 ontdekt. Slechts 3 weken nadat bleek dat ik borstkanker had. Ik ben die uitzondering waarbij 2 primaire tumoren van kanker tegelijk opdoemden. Volgens de statistieken is dit uiterst zeldzaam. Komt bijna niet voor. Toch had ik het. Dezelfde statistieken zeggen nu dat ik niet beter word.

Ik zeg, op mijn beurt, dat ik inmiddels niet meer in de statistieken pas. In Nederland kan ik via chemokuren alleen voor een verlenging van mijn leven gaan. Niet genezing.

Dat is wel wat ik in petto heb: GENEZING. En mooie jaren met mijn prachtige gezin. Mijn kinderen zien opgroeien. Los van het feit dat ík ze wil zien opgroeien, wil ik ook dat zij mét en niet zonder een moeder opgroeien.

Immuuntherapie als toekomst

En weet je? Ik geloof in mogelijkheden. Ik geloof, net als vele medici met mij, dat immuuntherapie de toekomst heeft. Ik geloof dat we over 20 jaar met immuuntherapie mensen van kanker kunnen genezen. Ik moet voor mezelf deze toekomst naar voren halen.

Ik krijg de tijd niet om daarop te wachten. Immuuntherapie in Nederland is voor mijn soort kanker nog niet voldoende wetenschappelijk bewezen. Nog niet…..

Inmiddels heb ik via een crowdfunding de kans gehad om immuuntherapie in Duitsland te volgen. Deze immuuntherapie heeft alleen een vervolg nodig. Niet vooraf ingeschat. Mijn lichaam heeft meer nodig om te genezen.

Misschien was het te gemakkelijk gedacht. Misschien was het te hoopvol. Alleen immuuntherapie volgen en dan verder. Verder met mijn gewone, heerlijke leven. Ik blijk bezig te zijn met een grotere puzzel. De zoektocht naar genezing bestaat voor mij uit meerdere puzzelstukken die ik gaandeweg aan het vinden ben.

Ik ben hoopvol. Dus ga ik door. Met inmiddels meerdere mogelijkheden die op mijn pad zijn gekomen.

Mijn leven is onbetaalbaar

Dat mijn leven voor mij onbetaalbaar is, mag duidelijk zijn. Voor wie geldt dit niet? En dat is gelijk ook het lastige aan een ongeneeslijke ziekte. Wanneer je in mogelijkheden wilt denken stopt het grenzeloze daarvan vaak bij de kans om die mogelijkheid te benutten. Puzzelen in de zoektocht naar genezing buiten Nederland betekent namelijk: betalen! Zelf betalen.
Maar…..

Mijn leven is onbetaalbaar.

Dus ga ik door.

Opzij die trots!

Ik heb heel lang mijn trots niet opzij willen zetten. Mijn trots om maar geen hulp te vragen. Ook om een beetje ‘gewoon’ te blijven. Ik kan dit wel. Alleen. Maar….. weet je? Ik kan dit niet alleen. Inmiddels heb ik die trots opzij weten te zetten. Als ik letterlijk een grenzeloos vermogen zou bezitten, zou ik nu al opnieuw onze landsgrens over zijn gegaan. Werken aan het mogelijke!

En ik wil ook vertellen dat er nog zoveel mogelijk is.

Dus ook uit de anonimiteit.

Om over 10 jaar te kunnen zeggen: “Wat hebben we er goed aan gedaan!” En om na te kunnen vertellen dat het het altijd waard is om hoop te houden en in het mogelijke te blijven geloven.

Grenzeloos!

Wie helpt mij mee? Voor het maken van een donatie klik hier.

Liefs Wendy

Wendy WagenaarWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF