fbpx

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een vegan dieet?

Tegenwoordig kennen we veel dieetvormen, van pescotarisch en vegetarisch tot flexitarisch en veganistisch. Elke dieetvorm kent eigen voordelen, maar natuurlijk ook specifieke beperkingen. Kijken we naar de gezonde recepten, dan zien we dat je eigenlijk binnen elke dieetvorm heerlijke maaltijden kunt bereiden zonder het gevoel te hebben dat je iets mist binnen je voedingspatroon. Wat is het vegan dieet precies en wat zijn daar de voordelen van? Wij vertellen je hier graag meer over. 

Wat is een vegan dieet precies?

Een vegan dieet is eigenlijk een dieetvorm waarbij je alle dierlijke producten laat staan. Je kiest er dus bewust voor om plantaardig te eten. Onder de plantaardige voedingsmiddelen vinden we tal van producten, waaronder granen, zaden, noten, peulvruchten, fruit en groenten. Deze producten zijn allemaal vrij van dierlijke toevoegingen en vormen een rijke bron van voedingsstoffen, waardoor je er alle energie uit kunt halen die je nodig hebt. Wil je eens kennismaken met een vegan dieet zonder zelf te puzzelen wat nu wel of niet ‘mag’? Dan kun je eens een vegan dieet van Green Chef proberen. 

Wat zijn de voordelen van een vegan dieet?

Het vegan dieet biedt veel voordelen op het gebied van gezondheid. Wanneer je plantaardig eet, dan neemt het risico op bepaalde soorten kanker, diabetes type 2, een hoge bloeddruk en hartaandoeningen af. Voor een groot deel komt dit door het feit dat het vegan dieet ervoor zorgt dat je weinig verzadigde vetten binnenkrijgt. Daarnaast is het dieet rijk aan vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het vegan dieet stimuleert ook om vooral veel groente en fruit te eten, wat zorgt voor een hogere inname van antioxidanten. Deze beschermen je lichaam tegen schade die wordt aangebracht voor vrije radicalen. Daarnaast zorgen antioxidanten er ook voor dat je er jonger uit blijft zien. Mooi bijkomend voordeel! 

Vegan diëten zijn ook goed voor het milieu

Het volgen van een vegan dieet is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Plantaardig voedsel wordt veel milieubewuster gemaakt dan dierlijk voedsel. Zo wordt er minder energie, land en water verbruikt en uiteindelijk betekent dit dat er veel minder broeikasgassen vrijkomen bij de productie van plantaardige voedingsmiddelen. Als je bewuster wilt eten en betere keuzes in je voeding wilt maken voor het behoud van de aarde, dan is een vegan dieet dus zeker ook geschikt. Door je aan een vegan dieet te houden, bescherm je de aarde en verminder je je eigen ecologische voetafdruk.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF