fbpx

Wandelen door ijsgrotten of nachtsleeën? Je vind het allemaal in Oostenrijks Tirol

Sommige bestemmingen zijn zowel leuk in de winter als in de zomer. In de winterspecial belichten we er drie, onder andere Oostenrijks Tirol. Wandel jij komende zomer door de ijsgrot?

In de winter

Skiën of boarden?

Tirol staat bekend om de mooie skigebieden en de gezellige après-ski. Vanuit een van de vijf dorpen in het Stubaital kun je vier skigebieden met maar liefst 58 geprepareerde pistes bereiken. Een gratis skibus brengt je van het ene naar het andere gebied in de vallei. Er zijn veel skischolen voor kinderen en volwassenen, en de skipassen voor kinderen tot 7 jaar zijn hier gratis.

Gletsjerskiën

Wil je ook tot ver in de lente de sneeuw in, ga dan naar de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. Vanaf oktober tot mei is sneeuw gegarandeerd. De 3S Eisgratbahn is een ultramoderne lift die je razendsnel naar de top van de berg brengt.

Nachtsleeën

Sleetje rijden is leuk met het hele gezin, maar in het donker is het helemaal bijzonder. Huur een slee in het dal, ga met de Elferbahnlift of de Schlick 2000 omhoog en glij naar beneden op een verlichte slee-afdaling. Het kan een paar keer per week tot 21 uur ’s avonds. Weer eens wat anders dan skiën of snowboarden.

Met de Nightjet naar Innsbruck

Wist je dat je zowel in de winter als de zomer heel gemakkelijk met de nachttrein naar Innsbruck kunt reizen? Lekker slapen in de trein en uitgerust aankomen op de plaats van bestemming. Een goed begin van je vakantie en veel beter voor het milieu dan met het vliegtuig of de auto.

In de zomer

E-mountainbiketour

Vanuit Neustift kun je een e-bike huren en een tocht maken door de vallei. Je fietst langs de kolkende rivier, terwijl je vanuit de weiden de koeienbellen hoort rinkelen. Het is heerlijk om op al die weggetjes omhoog de turbo-stand op de fiets aan te zetten en ondertussen lekker te genieten van de omgeving.

Zomerrodelen

Een spannende activiteit voor het hele gezin is rodelen op de steilste zomerbaan van Tirol. De baan overbrugt een hoogteverschil van 640 meter, heeft een totale lengte van bijna 3 kilometer en je haalt een maximale snelheid van 42 kilometer per uur. Vergeet niet te remmen voor de bochten!

stubai.at

Yoga ‘with a view’

De Canadese Sherry heeft in Neustift een prachtige yogastudio in haar huis met grote ramen die uitzicht bieden op de Stubai Gletscher. Hier kun je in de zomer privélessen volgen. Van begin juni tot half augustus geeft Sherry ook twee ochtenden per week een groepsessie yoga in de buitenlucht bij het Kamplermeer.

stubaiyoga.com

IJsgrotten

Een leuke activiteit om samen met het gezin te ondernemen is een wandeling maken door de ijsgrotten van de Stubaier Gletscher bij het Eisgrat station. Je leert van alles over gletsjers en aan het eind staat een troon waar je met z’n allen kunt poseren voor jouw ‘Frozen’ moment.

visittirol.nl

Oostenrijks Tirol

De Wildewasserweg wandelen

Wist je dat watervallen goed zijn voor je gezondheid? Dicht bij de plek waar watervallen landen komen fijne aerosolen en vooral negatief geladen luchtionen vrij en dit reinigt de luchtwegen. Onderzoek laat zien dat een uurtje in de buurt van de Grawa waterval al zorgt voor verbetering van je luchtwegen en ademkwaliteit. Er zijn zitplaatsen aan de voet van de waterval gemaakt. Wil je liever actief bezig zijn, wandel dan omhoog (en naar beneden) langs de verschillende uitzichtpunten van de waterval. Voor elk niveau zijn er hikes op de Wildewasserweg.

stubai.at

Zonsopgang of zonsondergang?

De eerste zonnestralen van de dag op 2000 meter hoogte beleven. In augustus gaat de gondel van de Schlick 2000 elke zaterdag extra vroeg naar boven om dit kleurenspel te kunnen bewonderen. Avondmensen kunnen in de zomer op woensdagavond genieten van een magische zonsondergang vanaf de Elferbahn.

Beeld: Tourismusverband Stubai Tirol

Nieuwe winterspecial

De winterspecial van WENDY heeft als thema ‘De kracht van wensen’ en bij een wensnummer horen cadeautjes! Wendy zette een grote ‘Ik wens jou-actie’ op waarin ze haar persoonlijke favorieten weggeeft, van een make-over tot haar favoriete kleding- en schoenensets. Verder lees je in dit nummer interviews met Nienke Plas en haar man Resley, Liza Sips en Frank Boeijen over hun geluk en verdriet in 2022, we waren thuis bij Demi de Boer en Ronnie Flex, geven tips om echt te veranderen en we maakten samen met Make-A-Wish Nederland, waar Wendy al achttien jaar ambassadeur van is, mooie verhalen over wenskinderen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF