fbpx

Waarom is couscous zo geschikt voor salades?

Couscous is een veelzijdig product dat je kunt gebruiken voor zowel koude als warme gerechten. We zien de laatste tijd steeds meer recepten voor couscous salade voorbij komen. Zeker nu de zomer in aantocht is wil je alvast wat lekkere salade recepten op de plank hebben liggen. De zomer is natuurlijk hét seizoen om van diverse salades te genieten en juist dan is het prettig om de salades heel verschillend van elkaar te maken. Je kunt veel soorten salades maken met couscous recepten. Waarom is dit product nu zo geschikt voor salades? Wij geven je een aantal redenen.

Snel te bereiden

Couscous kan altijd snel worden klaargemaakt. Of je het nu wilt gebruiken voor een salade of een warme maaltijd. Een mooi voordeel van de couscous recepten is dat je niet veel tijd nodig hebt om wel een lekkere maaltijd in elkaar te zetten. Overgiet de couscous het heet water of bouillon en laat het een paar minuten wellen. Zo is het direct klaar voor gebruik.

Licht verteerbaar

Zeker als je graag licht eet en misschien wel wat af wilt vallen, dan is een gerecht met couscous een goede keuze. Couscous is licht verteerbaar. Hierdoor ligt het niet zwaar op de maag. Het is een fijne, smaakvolle en voedzame toevoeging aan elke salade. Of je deze nu voor de lunch maakt of voor het avondeten.

Uitstekende voedingswaarde 

Couscous kent een goede voedingswaarde voor een vullende en gezonde maaltijd. Er zitten koolhydraten, eiwitten en vezels in. Je kunt hierin ook nog bewuste keuzes maken. Zo kun je ook kiezen voor volkoren couscous als je vooral meer vezels binnen wilt krijgen. In alle gevallen is couscous een gezonde en voedzame toevoeging aan elke soort salade.

Aangename textuur 

Textuur is ook belangrijk, zeker als het gaat om salade. Je wilt geen ‘slappe hap’, maar gewoon een maaltijdsalade die niet alleen lekker smaakt, maar ook zorgt voor een goed mondgevoel. Couscous voegt fijne korrels toe aan zowel zachte als knapperige ingrediënten van de salade, waardoor er een extra sensatie ontstaat. Door de wisseling van textuur in je salade kun je er nog meer van genieten.

Veelzijdige toepassingen

Couscous is heel geschikt voor salades omdat het kan worden gecombineerd met eindeloos veel andere producten. Denk aan noten, fruit, kip, vis, groenten en kruiden. De smaak van couscous gaat gewoon heel goed samen met de smaak van heel veel andere producten. Zo kun je makkelijk veel variaties in je salades maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF