fbpx

Videoserie: Op reis door Nederland, aflevering 3 (Deborah bezoekt the big five in het Nationaal Park Veluwezoom)

Wendy-expert Deborah Durrfeld van Passport the World reist gewoonlijk voor haar werk de hele wereld over, maar is nu vanwege corona in Nederland. Voor wendyonline ontdekt ze de komende tijd in de videoserie Op reis door Nederland mooie en rustige plekken in de natuur waar jij nu graag wilt zijn! Ook zin in vakantie? Reis dan lekker mee met Deborah! Vandaag brengt ze een bezoek aan the big five in het Nationaal Park Veluwezoom in Gelderland. Daarnaast overnacht ze op een hele bijzondere locatie, namelijk in kasteel Engelenburg. 

The big five

The big five van Afrika is natuurlijk erg bekend, maar wist je dat Nederland ook zijn eigen big five heeft? Er wordt rondom de leden van the big five nog veel gediscussieerd, maar een goed antwoord is er eigenlijk niet. De ree, het hert, het wild zwijn, het IJslands paard, en de Schotse hooglander vormen in ieder geval samen de big five van het Veluwe gebied. Vooral in de vroege ochtend is de kans groot dat je één van deze prachtige dieren tegen kunt komen. Gevaarlijk zijn ze niet, maar ga wel respectvol met ze om. De tip is om goed om je heen te blijven kijken en vooral geduld te hebben. Dan kan je zomaar de Schotse hooglander of een ander lid van the big five tegenkomen!

Lees hier meer over het Nationaal Park Veluwezoom.

Over Deborah

Deborah Durrfeld reist al jarenlang de wereld over op zoek naar de mooiste plekken en verhalen. Zo werkt ze als reporter en producer in Latijns-Amerika en Azië, voor verschillende opdrachtgevers, waaronder de BBC. Ook werkt ze als gids voor reisorganisatie en geeft ze regelmatig presentaties over landen uit Midden- en Zuid-Amerika. In online reismagazine Passport The World, schrijft Deborah over de mooiste bestemmingen en deelt ze al haar tips op het gebied van kunst, cultuur, natuur, bijzondere tochten en unieke reiservaringen. Om het maximale uit je reis te halen of om een land en cultuur beter te leren kennen. Op reis door Nederland is haar eerste Nederlandse videoserie. Voor meer avonturen en reistips kun je Deborah volgen op facebook en instagram @passporttheworld

texel4klein Videoserie: Op reis door Nederland, aflevering 3 (Deborah bezoekt the big five in het Nationaal Park Veluwezoom)

Bekijk ook de eerste twee afleveringen van de videoserie Op reis door Nederland:

Aflevering 1 (Deborah overnacht in de wildernis in Drenthe)

Aflevering 2 (Deborah reist af naar het Waterland van Friesland)WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF