fbpx

Unieke manieren om kleur in je woonkamer te integreren

Onze woonkamer is de plek waar we vaak de meeste tijd doorbrengen. Samen met het gezin of met vrienden, of alleen. We kijken er tv, we lezen er, we praten er, we doen er spelletjes, we luisteren naar muziek, we puzzelen of we handwerken. We willen dan ook graag een aangename sfeer in de woonkamer creëren en dit doen we met het interieur en de aankleding. Kies bijvoorbeeld voor een leuke hoekbank van Sanders Wonen in een mooie kleur. Vooral ook kleuren zijn belangrijk in een woonkamer, wil je graag rust en harmonie of wil je juist iets vrolijkers. Ben jij ook benieuwd naar unieke manieren om kleur in je woonkamer te integreren, lees dan snel verder.

Meubels in alle kleuren

Vanzelfsprekend kun je in de woonkamer overal met kleuren werken. Je kiest voor een kleurenpalet in dezelfde tinten, of je kiest voor contrasterende kleuren, of voor de combinatie van een aantal kleuren of voor een bont kleurenpalet. Een mooi motief in kleur op de vloer, een mooie contrast wand in een opvallende kleur, of een behangetje met een opvallend gekleurd motief. Ook zijn er meubels in allerlei kleuren, kies bijvoorbeeld voor die leuke 2-zitsbank in de kleur van je keuze. Vooral met stoffen en accessoires is het mogelijk om kleur in je interieur te brengen.

Beken kleur

Je kiest je favoriete kleuren om precies die ambiance te creëren in je woonkamer waarbij jij je fijn voelt. Dit doe je allereerst met de ruimte zelf, met de vloeren en wanden. Verf je muren of alleen een gekleurde decorand aan het plafond. Je kunt ook motieven aanbrengen met verf op je wanden zoals cirkels of rechthoekige vlakken. Kleuren bepalen de sfeer in je woonkamer. Alle muren in dezelfde kleur brengen harmonie, rust en knusheid. Bij het aanbrengen van verschillende kleuren kun je kiezen uit verschillende tinten in dezelfde kleurstelling. Kies je voor een statement wand met een opvallende kleur, dan breng je meer leven in de brouwerij. Kies voor groentinten voor een fris en stijlvol geheel, kies voor gele tinten voor een zonnige en warme uitstraling, kies aardetinten voor een warm en gezellig geheel. Kies je favoriete kleuren en combineer die al dan niet met andere kleuren voor een compleet andere uitstraling.  Een open woonkeuken vormt een mooie aansluiting op de woonkamer en samen vormen ze een harmonieus geheel en ook hier is het samenspel van kleuren belangrijk.

Kleuren met accenten en accessoires

Kleur in huis breng je gemakkelijk aan met accessoires. Kies voor gekleurde kussens of een plaid op de bank. Een mooi vloerkleed met een kleurrijk motief. Een vrolijk kunstwerk aan de wand trekt de aandacht en kan de hele wand opfleuren. De keuze voor kleurrijke decoratie voor de woonkamer is oneindig, denk aan vazen, schalen, kandelaars, kunstvoorwerpen, lampen en meer. Ook vazen met een bont bloemen boeket of mooie planten in allerlei groentinten brengen kleur in huis. Planten zijn niet alleen mooi maar zorgen ook nog eens voor een gezond leefklimaat in de ruimte.

Kleuren vormen en voelen

Met kleur kun je ook de vorm van je huiskamer anders doen lijken. Bij hoge plafonds kun je de ruimte verlagen door het plafond in een donkere, en de muren in een lichte kleur te verven. In een kleine donkere ruimte werk je met lichte kleuren. Donkere kleuren zorgen vaak voor een dichterbij effect en lichte kleuren werken ruimtelijker. Kleur brengt je woonkamer tot leven en kleuren zorgen voor een persoonlijke sfeer en roepen bepaalde gevoelens op. De juiste kleuren en kleurcombinaties zijn voor iedereen anders maar het is wel zaak er een harmonieus geheel van te maken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF