fbpx

Creatieve keukeninrichting: Idee voor het personaliseren van jouw keuken

De keuken is een plek waar je veel tijd doorbrengt met je partner, het gezin, vrienden en familie. Daarom is het ook meer dan logisch dat je maar al te graag deze ruimte een keer wilt gaan personaliseren. Wist je dat je met slechts een paar kleine aanpassingen al een wereld van verschil kan maken bij jou in huis? We hebben een aantal handige tips, waar je meteen mee aan de slag kunt gaan, alvast voor je op een rijtje gezet in dit blog. 

Schrijf leuke teksten of recepten op een krijtmuur in de keuken 

Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een krijtmuur voor keukens? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een volledige muur van deze verf te voorzien. Of kies voor de muur waar het aanrecht aan grenst. Vandaag de dag bestaan er namelijk speciale varianten, waardoor de muur nog steeds met een vochtige doek af kan worden genomen, zonder dat de kwaliteit van de verf wordt aangetast. En dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten. Kies er bijvoorbeeld voor om een leuk recept op de muur te tekenen of laat vrienden en familie leuke teksten schrijven.

Zoek gezellige woonaccessoires uit die passen bij je smaak 

Om van je keuken een gezellige plek te maken, is het een goed idee om op zoek te gaan naar de juiste soort woonaccessoires. Misschien heb je ruimte over voor een vaas met droogbloemen, of ga je voor leuke kaarsjes en fotolijsten. Al met al kun je door middel van de juiste soort woonaccessoires zeer goed je persoonlijke smaak terug laten komen. En dat is natuurlijk wel zo leuk.

Laat je favoriete kleur terugkomen in de kleur van de kastjes 

En heb je ook al een keer goed gekeken naar de kastjes van je eigen keuken? De kans is groot dat je die een upgrade kunt geven mocht je dat willen. Misschien gaat je voorkeur uit naar lades met soft-close of een compleet ander front omdat deze je niet meer aanspreekt. Naast dat je een compleet andere weg in kunt slaan op het gebied van de stijl van de kastjes, kun je ook nog kiezen voor een compleet andere kleur. Hierdoor geef je ook meteen een persoonlijk tintje aan de keuken en kun je je eigen smaak en wensen goed terug laten komen. Waar gaat je voorkeur op dit moment het meeste naar uit?

Zoek een indeling voor de keuken uit waar je fijn in kan werken 

Maar ook de indeling van de keuken kan helemaal naar je eigen wens aan worden gepast. Misschien wil je graag een andere opstelling voor je huidige keuken. Of je gaat voor een flinke aanbouw, waardoor er ineens extra ruimte vrijkomt voor het plaatsen van een kookeiland. Het is dus altijd verstandig om je wensen goed in kaart te brengen. Dat maakt het uitzoeken van de perfecte keuken ook weer net even wat makkelijker.

Trek de woonstijl van de woonkamer door naar de keuken 

Ben je op dit moment zeer tevreden met de stijl van de woonkamer? Dan is het een goed idee om dit ook meteen door te trekken naar de keuken. Dit zorgt voor een consistent totaalplaatje en je zorgt voor veel rust. Gelukkig kun je vrijwel iedere denkbare woonstijl voor de woonkamer ook erg makkelijk terug laten komen in de keuken. In een keukenwinkel krijg je meteen een goed beeld van alle beschikbare keukens en het aanbod op het gebied van kleuren van de keukenkastjes.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF