fbpx

Trouwringen uitzoeken? Alles wat je moet weten!

De trouwringen uitzoeken is niet iets wat je zo even doet. Het is een grote beslissing waar je goed over na moet denken, want je draagt je trouwring waarschijnlijk je hele leven. Het is dus zaak om er een uit te zoeken die bij jou en je persoonlijkheid past en waar je nooit op uitgekeken raakt. We spraken Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl over het uitzoeken van trouwringen. Sarah is een échte trouwexpert, want ze vertelde ons alles wat je moet weten over het uitzoeken van je trouwring, zodat jij straks zo trots als een pauw een pronkjuweel om je vinger geschoven krijgt door jouw grote liefde!

Volgens Sarah begint de zoektocht niet in een juwelierszaak: “Voordat je op pad gaat voor jullie trouwringen, is het handig om eerst online te zoeken. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten trouwringen om uit te kiezen. Door vooraf op internet te kijken, kun je alvast ontdekken wat voor soort trouwringen jullie mooi vinden. Je kunt ook online zoeken naar juweliers, zodat je alvast weet waar je voor je ring terecht kunt.”

Begin drie maanden van tevoren met zoeken

“Begin ruim van tevoren met het uitzoeken van je trouwring”, aldus Sarah. “Bij voorkeur drie maanden voor je huwelijk. Die tijd heb je echt nodig, zelfs als je een ring uit de winkel kiest. Soms moet de ring nog besteld of op maat gemaakt worden. En misschien wil je hem ook wel laten graveren met de naam van je partner of een persoonlijke tekst.”

Het op maat maken en graveren van de ring kan wel anderhalve maand duren. Door zoveel tijd te nemen hoef je niet bij de eerste juwelier meteen te slagen, en is de ring ook nog op tijd klaar als er onverhoopt nog aanpassingen of correcties nodig zijn. Je komt op deze manier ook niet voor onaangename verrassingen te staan door een langere levertijd van de ringen.

Tip: Ga je trouwen? Dit is de populairste locatie!

Een ringenset, of losse ringen op elkaar afstemmen

Het kiezen van trouwringen is zowel een persoonlijke als een gezamenlijke beslissing. Je wilt natuurlijk dat de ring bij jouw smaak past, maar je wilt hem waarschijnlijk ook zoveel mogelijk afstemmen op de ring van je partner. En die heeft misschien wel een heel andere smaak.

Protip van trouwexpert Sarah: “Bespreek van tevoren of jullie voor een set matchende ringen gaan, of dat jullie losse ringen op elkaar afstemmen. Zo weet een juwelier ook beter wat het startpunt is om jullie advies te geven over jullie trouwringen.”

Het materiaal van de ringen

Er zijn verschillende materialen voor je trouwring. Ze worden meestal gemaakt van goud, titanium, platina, edelstaal of zirkonium. Voor welk materiaal je kiest, hangt af van wat je belangrijk vindt.

Gouden trouwringen worden het meest gekozen door bruidsparen, omdat het een heel mooi, verfijnd en chique materiaal is. Goud is wel een relatief zacht edelmetaal, dat vaak wordt gemengd met andere metalen – zoals zilver, palladium en koper – om het harder te maken. Titanium is een metaal dat harder is dan goud, maar toch heel licht. Het is bovendien vormvast, huidvriendelijk en het oxideert niet.

Ook zirkonium is een stevig materiaal dat niet oxideert. Ringen met zirkonium zijn bovendien heel uniek door hun zwarte kleur. Platina is het duurste edelmetaal en zo hard dat het bijna niet beschadigd raakt. Platina is zeldzaam waardoor een ring van dit materiaal meestal wel kostbaar is.

Een budget voor de trouwringen

Trouwringen zijn over het algemeen vrij kostbaar, zegt Sarah: “Nederlandse bruidsparen geven gemiddeld € 1.500,- uit aan trouwringen. Zoals het gaat bij gemiddelden geeft het ene bruidspaar er veel aan uit en het andere juist veel minder. Bedenk van tevoren welk budget je voor je trouwringen wilt reserveren en kies je juwelier hierop uit. Heb je een beperkt budget, dan zul je waarschijnlijk niet zo gauw slagen bij een erg exclusieve juwelier.”

Sarah sluit af: “Het uitzoeken van de ringen is één van de leukste dingen in de voorbereiding voor de bruiloft. Neem er daarom lekker de tijd voor. En hopelijk helpen mijn tips bij jullie zoektocht naar de perfecte ringen!”WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF