fbpx

Topsporter Sabine kreeg lymfklierkanker: ‘Ik zag mijn lichaam totaal aftakelen’

De 39-jarige Sabine Kesseler kreeg acht jaar geleden te horen dat zij lymfklierkanker bleek te hebben. Als topsporter is het natuurlijk verschrikkelijk om je grootste passie niet meer uit te kunnen voeren. Maar Sabine is een vechter en is er sterker uitgekomen dan ooit. Ze deelt haar verhaal met ons.

Het begin

‘Ik was volop in training voor een belangrijke kickbokswedstrijd. Het verbaasde me dan ook dat mijn conditie achteruit holde. Ik dacht dat ik gewoon moe of overtraind was totdat ik ineens een bultje in mijn nek voelde. Een bevriende huisarts op de sportschool vroeg me eens langs te komen. Binnen vijf minuten zag ik zijn gezicht vertrekken. Diezelfde dag zat ik in het ziekenhuis voor onderzoeken. Het was al vrij snel duidelijk dat er iets helemaal fout was. De huisarts maakte al een paar verontruste opmerkingen en de röntgenoloog liet ook al doorschemeren dat het er niet goed uitzag. Een dag na de onderzoeken kreeg ik een telefoontje van de dokter. Ik had non-hodgkin; lymfklierkanker. Ze hadden plekken bij mijn longen, hart en nek gevonden. Ik was compleet in shock. Bij de gedachte aan kanker, denk je meteen dat het over is. Kanker betekent dat je doodgaat.’

Constant misselijk

‘Gelukkig had ik nog nooit van dichtbij kanker meegemaakt. Ik wist niet precies wat er met me zou gebeuren. Mijn oncoloog had mij uitgelegd dat mijn kans op herstel heel hoog was, maar dat ik wel een groot aantal chemo’s zou krijgen. Ik zei: “Kom maar op. Laten we maar zo snel mogelijk beginnen, des te eerder ben ik ervan af.” Little did I know… Wat een super, maar vreselijk spul is dat. Constant misselijk, moe, binnen no time kaal en over-all zwak. Ik ben in die tijd wel gewoon blijven werken en mijn dagelijkse dingen blijven doen. Het enige wat ik niet meer kon was trainen.’

Dieptepunt

‘Het ergste vond ik om als topsporter mijn lichaam totaal af te zien takelen. Vanaf mijn 5heb ik eigenlijk iedere dag getraind en ben ik op hoog niveau met sport bezig geweest. Mijn sport is mijn passie en fysiek bezig zijn is een heel belangrijk onderdeel van mijn leven. Dat mijn lichaam dat niet meer kon was echt verschrikkelijk. Het was dan ook een hele opgave om uit dat dal te klimmen. Mijn grootste steun in die tijd was mijn moeder. Ze nam me mee op sleeptouw en we deden veel leuke dingen samen in die periode. Ook mijn vriendinnen hebben me er doorheen gesleept. De lieve berichtjes en koffie-dates waren een enorme steun.’

Sterker dan ooit

‘Toen ik net ziek was had ik gelijk het gevoel dat ik alles anders wilde doen. Dat gevoel ebde snel weg. Ik ben wel bewuster geworden van mijn lichaam. Om weer op kracht te komen ben ik gaan fitnessen. Dat resulteerde in bodybuilden. Ik wil alles uit mijn lichaam en leven halen en voor mij betekent dat trainen. Ik vind het mooi dat je na een ziekte kunt herstellen en beter kunt zijn dan eerst, met een sterker lijf. Nu ben ik sterker en gelukkiger dan ooit en dat dank ik mede aan mijn ziekte.’

KN1 7781 e1560519856237 Topsporter Sabine kreeg lymfklierkanker: 'Ik zag mijn lichaam totaal aftakelen'

Dichterbij mezelf

‘Ik ben niet alleen bewuster geworden van mijn lichaam, maar ook dichter bij mijn gevoel gekomen. Twee jaar nadat ik genezen was, heb ik mijn bedrijf opgericht. Ik doe nu precies wat ik leuk vind en waar ik gelukkig van word. Daar heeft mijn ziekte en nieuwe mindset zeker een rol in gespeeld. Natuurlijk is ondernemen vaak hard werken, soms stressvol en lastig, zeker in combinatie met topsport. Ik moet mijn dagelijks leven ook heel goed plannen, omdat ik naast mijn bedrijf ook prof-bodybuilder ben. Dat betekent 6:00 uur opstaan, 7:15 uur de eerste training, 19:00 uur de tweede training en tussendoor werken. Mijn “geprepte” tupperware bakjes met eten gaan overal mee naartoe.’

Dromen voor de toekomst

‘Zoals ik het nu voor me zie, heb ik over tien jaar mijn bedrijf verkocht en ben ik samen met mijn compagnon weer in nieuwe uitdagingen aan het ondernemen. Tegen die tijd hebben mijn vriend en ik een tweede huisje op Ibiza of ergens in Toscane waar we lekker een paar maanden per jaar genieten. Op sportief gebied ben ik over tien jaar nog steeds hard aan het trainen en doe ik nog steeds aan bodybuilding-wedstrijden mee.’

5876 zw e1560519907870 Topsporter Sabine kreeg lymfklierkanker: 'Ik zag mijn lichaam totaal aftakelen'

Heb jij ook een mooie powerstory? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar online@wendymultimedia.nl onder vermelding van’powerstory’.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF