fbpx

4x tips om goed om te gaan met je telefoongebruik

We kunnen de smartphones tegenwoordig niet meer wegdenken. En maar goed ook, want ze hebben heel veel voordelen. Zo blijf je in contact met je dierbaren, en kun je de mooiste momenten vastleggen. We weten allemaal dat we soms ook te veel op onze telefoon kijken, en er verstandig mee omgaan is soms lastig. Hoe blijf jij je eigen baas? Hier zijn vier tips om de controle te behouden en goed om te gaan met je telefoongebruik.

1. Orden je foto’s

Het fijne aan een goede smartphone (bijvoorbeeld de nieuwe iPhone 15) hebben is toch wel echt de functie om mooie foto’s te maken. Zo heb je altijd een goede camera bij de hand. Wanneer je over voldoende opslagruimte beschikt, kun je onbeperkt momenten vastleggen. De tip hierin is wel om structuur aan te brengen. Zorg ervoor dat je mapjes maakt. Jouw telefoon doet dit van zichzelf al, maar misschien kun je er zelf nog wat specifieker in zijn. Maak bijvoorbeeld een mapje met alle werk gerelateerde foto’s en een mapje met alle foto’s van familieleden. Zo tover je die ene foto razendsnel tevoorschijn.

2. Wees selectief

Sociale media zijn heel fijn wanneer je even wil checken hoe je dochter het op haar vakantie heeft, of wat de nieuwste nieuwtjes zijn. Toch komen we ook veel reclame en onzinnige berichten tegen. Wees selectief in wat je op social media bekijkt, en zorg er bijvoorbeeld voor dat je bepaalde bronnen blokkeert, zodat je deze content niet meer tegenkomt. Wist je al van het bestaan van algoritmes? Dit gegeven zorgt ervoor dat je enkel te zien krijgt waar jij geïnteresseerd in bent. Toch kan het zorgen voor spam, en krijg je wekenlang alleen nog die ene witte broek te zien. Zorg dat je alleen de pagina’s volgt die jij interessant vindt.

3. Zet een timer

Vaak kunnen we op onze telefoons zien hoeveel tijd we hebben besteed aan social media, of andere apps. Hiervan krijgen sommigen wekelijks een melding waarin precies vermeld staat hoeveel tijd jij deze week op bepaalde apps hebt gespendeerd. Wist je al dat je in bijvoorbeeld Instagram een timer kunt zetten? Deze loopt af en geeft een melding wanneer de tijd verstreken is. Zo blijf je bewust en kun je ervoor kiezen om je telefoon tijdig weg te leggen.

4. Zet groepsapps op stil

We zitten allemaal in groepsapps. Is het nou de app van je werk, basisschool van je kind of van je sportteam; ze zorgen er allemaal voor dat je veel berichten binnenkrijgt. Hierdoor zou je mogelijk afgeleid kunnen worden en dat is natuurlijk vervelend. Neem die groepsapps eens onder de loep. Kies ervoor om sommigen te verlaten of zorg ervoor dat deze apps op stil staan. Belangrijke appjes krijg je vast wel te weten, maak je niet druk.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF