fbpx

10 x meest voorkomende oorzaken van schade aan de smartphone

Tegenwoordig is een smartphone niet meer weg te denken. We nemen hem overal mee naartoe. Dit waardevolle bezit gaat gewoon mee naar de camping of misschien wel een glamping, naar een luxe hotel met zwembad of gewoon een dagje mee naar het strand. Want ja, alle bijzondere en interessante vakantiekiekjes moeten wel meteen gedeeld worden op je social media channels. Maar is dit wel zo verstandig? Voordat je het weet heb je schade aan je smartphone. Wij zetten de 10 meest voorkomende oorzaken van schade aan de smartphone voor je op een rij! 

1. Smartphones zijn niet goed bestand tegen zonlicht

Apple waarschuwt zelfs wanneer de temperatuur boven de 35 graden komt. Deze temperaturen verlagen de batterijtijd, kunnen de vloeibare kristallen van het scherm beschadigen en zelfs de plastic hoesjes kunnen smelten wat kan leiden tot kortsluiting.

Tip: als je je auto in de zon parkeert, kan de temperatuur al na een uur oplopen tot 60 graden. Iedereen weet dat je nooit je kind of huisdier in de auto mag laten zitten als de zon schijnt, maar laat dus ook je smartphone niet liggen!

2. De mooie, fijne zandkorreltjes kunnen makkelijk tussen de kleinste gleufjes van je telefoon komen.

Maar wat is er nou fijner dan met je blote voeten in het fijne en zachte zand te lopen? Het zand komt op je scherm, vervolgens probeer je het weg te vegen en ja hoor, hallo eerste kleine krasjes. Balen! Je kan met een fijn borsteltje of met een koude föhn het zand proberen weg te halen. Anders kan het zo zijn dat je toetsen vast komen te zitten.

Tip: wil je je smartphone toch graag meenemen naar het strand? Doe hem dan is een speciaal hoesje of een tas.

telefoon strand

3. Water is toch wel de grootste boosdoener voor je smartphone

Stel je eens voor, je ligt heerlijk te zonnen op de boot tijdens een boottocht en plotseling komen er druppels zoutwater op je telefoon. Het water dringt door in je toestel wat leidt tot kortsluiting en vervolgens ben je al je data kwijt. In dit geval kan je telefoon ongewenst uitvallen en krijg je je natte toestel met geen mogelijkheid meer aan.

Tip: heb je een doorweekt toestel, zet hem in geen geval meer aan! Doe het apparaat ook nooit in de oven en gebruik ook geen föhn. Wat je het beste kan doen is de batterij verwijderen en het apparaat laten drogen.

4. Diefstal

Je zit een heerlijke latte macchiato te drinken en je let even niet op! Bye bye mobiele telefoon. Toevallig heb je nog een oud mobieltje bij je die je kunt inzetten in dit noodgeval. Maar wat nou als je geen oud mobieltje bij de hand hebt?

Tip: maak een back-up van je telefoon voor je op vakantie gaat, zo raak je die mooi en fancy foto’s in ieder geval niet kwijt!

5. Auto’s en je smartphone zijn niet altijd een goede match

De klassieker: je rijdt op de snelweg en je ziet dat je moet tanken. Eenmaal aangekomen bij de BP leg je je mobiel op je autodak om hem vervolgens te vergeten. Shit happens! Of een ander ongelukje: na die lange autoreis van 13 uur kom je eindelijk aan in Florence. Je opent de autodeur, stapt uit en BAM… daar valt je toestel op de grond. Wederom, shit happens!

Tip: de enige tip die we je kunnen geven is: verlies je telefoon niet uit het oog! Denk altijd eerst goed na voordat je je telefoon ergens neerlegt.

telefoon auto

6. Fiestas… overal feesten

Party hardy! Het is weer zover: ‘vakantietijd.’ En tijdens een vakantie wordt er flink gefeest. Je geniet met volle teugen van een paar zoete cocktails en juist die zoete cocktails zitten bomvol met suiker. Terwijl je aan het dansen bent, probeert iemand zich door de menigte te wringen en dan gebeurt het, zijn drankje! Letterlijk ‘all over the place’, inclusief over je smartphone. Dan kan die persoon nog zo leuk en aardig zijn, maar dan baal je toch echt wel een beetje. Want hoe ga je nou al die party foto’s online zetten als je telefoon niet meer werkt?

Tip: suiker heeft bij het opdrogen de vervelende eigenschap kristallen te vormen, wat tot kortsluiting kan leiden. In dit geval kun je het beste professionele hulp zoeken. Zelf proberen de professional uit te hangen kan alles alleen maar erger maken. 

7. Het is warm, de zon brandt en je huid moet natuurlijk beschermd worden

Je ligt heerlijk in de hete zomerzon op je strandbedje te genieten van iedere zonnestraal die je op je huid voelt branden. De zon begint toch wel intens te worden en je smeert je in. Terwijl je je insmeert krijgt ook je smartphone perongeluk een lading crème over zich heen. Oops, dat was natuurlijk niet de bedoeling. De zonnebrandcrème loopt in de nauwe openingen van je toestel en de ingrediënten tasten je beeldscherm aan. Zo een ongelukje is ons allemaal wel eens overkomen en wat doe je dan?

Tip: goed en voorzichtig schoonvegen kan helpen, als je geluk hebt…

8. Ondeugende huisdieren

Lig je lekker te relaxen op de bank met een hapje en een drankje en ineens hoor je ook je hond lekker smakken. ‘NEE foei, mijn telefoon is geen kluif.’ Oh wat ben je dol op je hond, maar lief of niet, ondeugend kan hij ook zijn als je even niet oplet.

Tip: een beetje voor de hand liggend, maar probeer je telefoon op plekken te leggen waar je huisdier niet bij gemakkelijk bij kan komen.

hond en vrouw

9. Laten we de tuin even een opknapbeurt geven

Yes, eindelijk kun je je nieuwe grasmaaier uitproberen. Je gaat graag de strijd aan met het woekerende gras en voor je het weet is je smartphone slachtoffer van de grasmaaiermessen en ben je al je gegevens en mooie foto’s kwijt.

Tip: tijdens het tuinieren kun je je toestel beter binnen laten liggen of zorg ervoor dat je een zak met ritsen hebt. 

10. Even een bezoekje brengen aan het toilet

Een volle blaas betekent een bezoekje aan het toilet. Broek omlaag en ineens hoor je iets in het toilet vallen. Plons! Daar gaat je smartphone. Een onderzoek van een paar jaar terug wees uit dat één derde van de smartphone-eigenaars het toestel in de wc hebben laten vallen. Dat is niet niks!

telefoon wc

We willen én kunnen niet meer zonder onze smartphone. Wij geven je 4 handige tips om je smartphone goed te onderhouden!

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF