fbpx

Tess en haar vriend hebben een dochtertje, maar wonen niet samen: ‘Ik ben gelukkiger als ik meer tijd en vrijheid voor mezelf heb’

Tess (31) en haar elf jaar oudere vriend hebben samen een dochtertje van 14 maanden. Ze zijn nog wel bij elkaar, maar wonen niet samen. Tess miste haar vrijheid en het verliefde gevoel voor haar vriend. Nu wonen ze op een kwartiertje rijden van elkaar vandaan en zijn ze gelukkiger dan ooit.  

 

Drukke boel

‘Mijn vriend heeft al twee kinderen van 15 en 13 jaar uit zijn vorige huwelijk. Zij woonden voor de helft van de tijd bij ons. Mijn vriend had zijn eigen ambities voor zijn bedrijf en ik werkte ook constant. Het was een drukke boel en ik had nauwelijks meer tijd voor mezelf. Ik merkte echt heel erg dat ik op de laatste plaatst stond bij mezelf. Toen ik ook nog eens zwanger was van onze dochter, werd het verlangen naar vrijheid en tijd voor mezelf alleen maar meer. Ik wilde weer alleen wonen.’

 Persoonlijke ontwikkeling

‘In mijn leven heeft persoonlijke ontwikkeling altijd vooropgestaan. Ik vind het belangrijk om het uiterste uit mezelf en mijn relatie te halen. Toen wij samenwoonden, voelde dat niet zo. Ik heb naar mijn gevoel geluisterd. Ik kwam erachter dat ik weer alleen wilde wonen en ik ben ook heel open en eerlijk naar mezelf en naar mijn vriend geweest. Het was een schok, maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Wij voelen nu meer vrijheid, liefde en geluk voor onszelf en richting elkaar. Ondanks dat we een dochtertje hebben maar niet samenwonen, blijven we voor elkaar kiezen. De vorm is misschien apart, maar voor ons werkt het.’

Buiten het normaal

‘Wij zijn allebei altijd al een beetje buiten het normaal geweest. Toen ik 28 jaar was, heb ik mijn huis verkocht en tijdelijk mijn eigen bedrijf gestaakt en ben ik gaan reizen. Eerst ging ik naar Australië en toen naar Thailand. Ik nam altijd al risico’s. Wij zijn ons er heel erg van bewust dat deze manier van leven niet heel normaal is en begrijpen ook goed dat sommige mensen het niet eens met ons zijn. Ik zie altijd wel een oplossing en daarin ben ik erg creatief. Mijn ouders waren ook totaal niet verbaasd toen wij deze keuze maakten. De familie van mijn vriend is wat traditioneler en vond het eerst best lastig te begrijpen. Maar het gaat er niet om wat de buitenwereld van ons vindt, want wij zijn heel tevreden met onze keuze.’

 Intimiteit

‘Ook is ons intieme leven een stuk beter geworden. Doordat je elkaar niet elke dag ziet, verlang je veel meer naar elkaar en is het veel leuker om elkaar weer te zien. Onze relatie is nu spannender dan ooit. We zijn 2/3 van de tijd bij elkaar en dan leven we en slapen we bij elkaar, net zoals elk ander gezin. Ik denk dat als je altijd alles samendoet het saai wordt. Het is heel belangrijk om ook aan jezelf te denken. Je bent een eigen persoon. In een druk gezinslevens schiet je jezelf wel eens voorbij en je zet jezelf dan op de laatste plek.’

Moeder

‘Ik heb veel meer tijd voor mezelf. Deze vrijheid en tijd maakt mij gelukkiger en blijer dan ooit tevoren. Ik heb ook echt het gevoel dat ik nu een betere moeder kan zijn, omdat ik veel beter in mijn vel zit. Wij wonen dicht bij elkaar, op een kwartiertje afstand, want het moet wel praktisch blijven. Mijn dochtertje woont nu altijd bij mij, maar dat komt omdat ik nog borstvoeding geef. Als ik dit ga afbouwen zal ze ook veel meer bij mijn vriend gaan wonen. We zijn niet gescheiden, dus we kunnen het zo indelen dat het precies bij ons past.

Toekomst

‘Ik heb heel erg veel vertrouwen in de toekomst. Onze dochter zal altijd op nummer één staan en ik denk dat zij ook geen belemmeringen gaat ervaren in de toekomst, omdat wij niet samenwonen. Als onze dochter straks ouder is, dan weet ze ook niet beter. Wij geven haar heel veel liefde, zijn ook echt nog heel gelukkig met elkaar en willen ook samen oud worden.’

Anderen helpen

‘Ik wilde graag met mijn creatieve brein en eigenzinnige keuzes andere buitengewone vrouwen gaan helpen om keuzes te maken die beter bij je leven passen. Ik wil de vrouwen leren om beter te luisteren naar hun gevoel, zodat zij met gemak en zelfvertrouwen het leven kiezen waar ze gelukkig van worden. Dat betekent soms keuzes maken die niet passen binnen het maatschappelijk beeld, maar wel passen bij jou als vrouw! Ons onderbuikgevoel is altijd juist en is ook onze grootste kracht en informatiebron. Maar dat neemt niet weg dat het spannend kan zijn om daarop te durven vertrouwen. Inmiddels heb ik al tientallen vrouwen mogen helpen om beter te luisteren naar hun gevoel. Ik vind mijn werk om vrouwen te helpen erg bijzonder en krijg er enorm veel energie van.  Het is mijn missie om nog veel meer vrouwen te inspireren om voor hun buitengewone zelf te kiezen, met gemak en zelfvertrouwen. Want buiten de gebaande paden is het zoveel leuker!’

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF