fbpx

Susanne schreef een kinderboek geïnspireerd op haar dochter Pippi met het Syndroom van Down

Susanne Blomsteel schreef een kinderboek uit liefde voor haar gezin, een SynDroom. Ze liet zich inspireren door haar jongste dochter Pippi met het Syndroom van Down.

In ‘een SynDroom’ lees je het verhaal van haar zes kinderen, waaronder dat van dochter Pippi. Ze schrijft hierover het volgende, ‘Pippi heeft ons alleen geleerd dat anders zijn niet erg is, maar juist heel normaal.’ Volgens haar is het juist een verrijking van je leven en hoef je het niet op een negatieve manier te bekijken. De verhalen zijn niet het enige wat dit boek zo bijzonder maakt, er staan namelijk ook verschillende tekeningen in van de kinderen, die hun in hun eigen kracht zetten. Ieder kind is namelijk uniek. Zo beschrijft ze haar dochter Jentle als wiebelkont, maar is Biene juist heel bescheiden. ‘Hoe mooi dat ik de lessen die ik krijg na de geboorte van onze jongste dochter met het Syndroom van Down mag overdragen aan kinderen en de ouders die het voorlezen.’

De boodschap die Susanne wil overbrengen is het uitzoeken van je eigen dromen en eigenschappen. Wat jou of jouw kinderen zo bijzonder maakt.

Liefde voor haar dochter

Vorig jaar deed Susanne haar verhaal over hoe het is om een kindje te krijgen met het Syndroom van Down en hoe dat invloed heeft op haar gezin.

‘Daar zat ik ‘s morgens vroeg aan de eettafel en juist op dat moment kwam mijn vader op bezoek die een afspraak had gehad bij de tandarts en wat lekkers had meegenomen. De telefoon ging en ik zag op mijn telefoon dat het de verloskundige was. Ik nam op met de woorden: ‘Hey, ik had je berichtje gelezen en ik heb extra vitamine D pillen gehaald’. ‘Daarvoor belde ik niet’, reageerde de verloskundige, ‘de uitslag van de NIPT is binnen en het is voor 98% zeker dat het kindje in je buik het Syndroom van Down heeft’. Ik zat op dat moment recht tegenover mijn vader en mijn dochtertje Jente van toen 7 jaar oud. Ik sloeg mijn handen voor mijn mond en de tranen sprongen in mijn ogen. Hoe hard de klap ook binnen kwam, ik voelde meteen de liefde. Ik wilde dit kindje niet verliezen. Mijn vader en Jente zagen meteen dat er iets aan de hand was en ik probeerde het voor Jente nog een beetje te verzachten door te zeggen dat er nog niks zeker was, maar ik voelde toen al aan alles dat het klopte. De diagnose klopte.’

Lees hier meer van haar verhaal.

‘een SynDroom’ is te koop voor 24,95 via deze linkWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF