fbpx

Silvie maakte een koffietafelboek over ons favoriete eiland: ‘Ibiza is zo’n prachtig fotomodel!’

Silvie Nollen woont de helft van het jaar op Ibiza en maakte een prachtig koffietafelboek over het eiland. Ze doorkruiste het eiland en fotografeerde met haar telefoon. Voor wendyonline.nl beschrijft ze hoe het prachtige boek tot stand kwam en hoe groot haar liefde is voor Ibiza. Een echte must have!

Ik ben Silvie Nollen; bedenker, maker en uitgever van Seen In Ibiza. De prachtige natuur, de relaxte sfeer, de mooie baaitjes, het heerlijke klimaat, de turquoise zee, het verrukkelijke eten, de schitterende architectuur, de heerlijke sferen en het respect voor elkaar… dat is voor mij het magische aan Ibiza. Ik voel me zeer bevoorrecht en gelukkig dat dit eiland sinds 2012 voor mij een tweede ‘thuis’ is geworden. Toen leerde ik namelijk mijn huidige man kennen, die al in 2008 de stap had gezet om er een huis te kopen. We hebben deze woning, casa La Paz – die we in de zomermaanden ook verhuren – verbouwd tot een prachtige villa in finca stijl.

Een koffietafelboek over puur Ibiza

Inmiddels wonen we circa 6 maanden per jaar op Ibiza en de rest van het jaar in Nederland, Roermond. Na mijn opleiding heb ik 15 jaren gewerkt in het marketingteam van een internationaal bedrijf, waar ik in 2016 mijn baan opzegde. Ik was toe aan ‘iets anders’, maar wist toen nog niet ‘wat’. Ik wilde daaraan pas invulling gaan geven vanuit een lege agenda en zonder tijdsdruk. Ik geloof dat dit leidt tot de meest pure keuze. In de maanden dat ik in Nederland was, ben ik parttime gaan werken als vrijwilliger bij een asielzoekerscentrum, waar ik, specifiek voor kinderen, diverse projecten heb opgezet. Zeer dankbaar werk dat ik, zodra de coronatijden voorbij zijn, zeker weer oppak.

Boek12 Silvie maakte een koffietafelboek over ons favoriete eiland: 'Ibiza is zo’n prachtig fotomodel!'

Openstaand voor een nieuwe uitdaging merkte ik tijdens de maanden die ik op Ibiza doorbracht, dat ik uit enthousiasme voor de omgeving altijd foto’s maakte van het inspirerende Ibiza. Ibiza is zo’n prachtig fotomodel! Gaandeweg formuleerde ik voor mezelf dat ik in de nieuwe uitdaging mijn ervaringen op het gebied van creativiteit, oog voor detail en commercie en marketing, kwijt moest kunnen. Medio 2018, tijdens een van de mooie wandelingen over het eiland, kwam het idee ‘op mijn pad’: ik wilde foto’s en de positieve energie van het eiland graag delen met anderen, niet via het vluchtige social media (met vaak bewerkte foto’s), maar onbewerkte foto’s bundelen in een boek. En dan niet zomaar een boek, maar een glossy ‘coffee table book’, zodat het niet alleen een must have zou worden voor alle Ibiza lovers, maar ook voor alle mensen die houden van een stijlvolle eyecatcher in hun interieur. Een boek vol met sfeerfoto’s zonder teksten. Niet de standaard Ibiza-plaatjes maar Ibiza in beeld brengen op mijn manier: seen in Ibiza.

Fotograferen met de telefoon

Pagina 6 Silvie maakte een koffietafelboek over ons favoriete eiland: 'Ibiza is zo’n prachtig fotomodel!'

Daarbij wilde ik het boek zelf uitgeven. Dus de volledige regie van A tot Z in eigen hand. Dat leek me te gek, dat voldeed aan mijn uitgangspunten dus dat werd mijn plan! Vervolgens heb ik, nadat ik mijn ondernemingsplan had uitgewerkt, heel 2019 gebruikt om foto’s te maken. Ik heb alle foto’s gemaakt met mijn mobiele telefoon. Ik heb deze altijd op zak, dus dit levert de meest unieke en spontane beelden op. Tevens ben ik (om alle seizoenen en verschillend licht te kunnen vastleggen) te voet, per auto, met de motor, de boot en de fiets doelgericht op pad gegaan om bijzondere shots te maken. Omdat de kleuren en het licht zo betoverend mooi zijn op Ibiza, heb ik ervoor gekozen om geen kleurfilters te gebruiken. Puur Ibiza dus.

Maar dan is het januari 2020 en kom je met een ‘emmer vol’ foto’s terug uit Ibiza. Het sorteren kon beginnen… Ik ben van duizenden foto’s een selectie gaan maken van 1e en 2e keus foto’s. Deze keuze heb ik gemaakt op basis van mijn gevoel. Deze 1e keus foto’s heb ik onderverdeeld in kleur en compositie en vervolgens een selectie gemaakt van foto’s die ik sowieso ‘full page’ in het boek wilde plaatsen. Mijn vormgeefster heeft met deze selectie aan de opmaak van het boek gewerkt. Door de juiste foto’s met elkaar op een pagina te combineren, ervaar je dat foto’s door de juiste complementaire foto versterkt worden en dit levert een bijzonder mooi kunstzinnig geheel op.

Zelf uitgeven

De laatste maanden ben ik fulltime bezig geweest met het finetunen van de opmaak, het opstellen van een marketingplan, regelen van opslag & distributie, website bouwen, persbericht schrijven en uiteindelijk de drukkerij mijn finale versie van het boek aanleveren. Voor de drukkerij was het overigens ook nog wel even een uitdaging gezien de bijzondere kaft met goudfolie en (stans)gat erin. Spannend!

Op 16 juli arriveerde er een grote vrachtwagen vol met mijn boeken. Een heel bijzonder moment om je eigen boek na 1,5 jaar hard werken, slapeloze nachten, spanning, plezier, stress, maar vooral genieten in handen te hebben. Er ontstond meteen een trotse lach op m’n gezicht en ik kon niet wachten om het boek aan iedereen te onthullen; dit laatste gebeurde op 26 juli.

Het is echt geworden zoals ik had gehoopt. Ik ben erg trots op het eindresultaat en ik hoop dat ik er veel mensen blij mee kan maken.

SEEN IN IBIZA is sinds deze week verkrijgbaar in Nederlandse en Belgische online boekhandelaren. Maar ook via www.seeninibiza.com. Het boek kost overal 55 euro.

Als je een boek bestelt via www.seeninibiza.com krijgen de eerste 100 bestellingen er een unieke retro ‘SEEN IN IBIZA zonnebril’ bij.

Boek2 Silvie maakte een koffietafelboek over ons favoriete eiland: 'Ibiza is zo’n prachtig fotomodel!'

Facebook

https://www.facebook.com/seeninibiza

Instagram

https://www.instagram.com/seen_in_ibiza

Lees ook:

Zomerserie: wonen op Ibiza. ‘We zijn er naïef gewoon keihard ingedoken’

Zomerserie: Wonen op Ibiza. ‘Het eiland voelde gelijk als thuis’

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF