fbpx

Sarah Chronis op yogareis in Italië: ‘Elke dag word ik rustiger’

Actrice Sarah Chronis ging voor WENDY naar het prachtige retreat Mandali in Noord-Italië. Ze had behoefte aan rust en vond die hoog op de berg. ‘Ik voel mij gelukkig, sterk en dankbaar.’

Behoefte aan rust

In een weekend ergens in december zat ik stiekem op de website van Mandali te kijken; een yoga- en meditatie-retreat in Noord-Italië. Ik keek of er, voor het einde van het jaar, nog een kamer vrij was. Ik had er al zoveel goeie verhalen over gehoord en, eerlijk is eerlijk, ik kon het wel gebruiken na alle drukte. Wat een waanzinnig jaar was 2018. Lange tijd moest ik voor mijn familie, vrienden en collega’s mijn deelname aan Wie is de Mol? geheimhouden. Wie is de Mol? is het grootste en tofste avontuur dat ik ooit heb meegemaakt. Daarnaast kochten mijn vriend en ik, na vier jaar zoeken, voor het eerst een huis. Een paleisje voor onszelf midden in de stad, maar de verbouwing duurde een half jaar en was pittig. En dan draaiden we – mijn vriend is ook acteur – ook nog voor het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren. Tegen het einde van 2018 merkte ik dat al deze spannende gebeurtenissen toch wel grote indruk op mij hadden gemaakt. Ik was vervuld, maar merkte dat mijn hoofd vol zat. Ik probeer in mijn leven altijd een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd, maar nu was ik af en toe toch een beetje over mijzelf heen gewandeld en ik merkte dat ik behoefte had om het jaar in rust af te sluiten.

[green_note title=”Actrice Sarah Chronis (32) ” text=”was te zien in series als Meiden van de Herengracht, Suspects en CMC. Ook speelde ze verschillende filmrollen, o.a. in Bloedlink, Alles voor elkaar en Zwaar Verliefd!. Dit jaar is ze een van de kandidaten in Wie is de Mol?. Vanaf dit voorjaar is ze te zien in het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren. Ze is de dochter van actrice Adriënne Kleiweg en woont met haar vriend en acteur Kay Greidanus in Amsterdam.” ]

Wat een toeval

Maar helaas… Alles zat al vol in Mandali. Toen ik de maandag daarop mijn mail opende en zag dat ik door WENDY was uitgenodigd om naar Mandali te gaan en een verslag te schrijven over mijn ervaring, dacht ik: wauw, dit kan geen toeval zijn! Blijkbaar moest ik erheen en snel ook.

Op de website van Mandali wordt beschreven dat de twee oprichters, Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman, een flitsende carrière hadden in de dancescene, maar toch iets in hun hectische leven misten: een plek waar je de stad en je drukke leven even kunt ontvluchten. Met het in 2017 opgerichte Mandali realiseerden ze hun droom: ‘To create a center where people can experience inner peace, well-being and transformation in a safe and supportive environment.’

Me-time

Ik kan niet wachten.
De dag van vertrek kwam sneller dichterbij dan verwacht en mijn hoofd stond op ontploffen. Dit komt niet goed uit, dacht ik nog, er is nog zoveel wat ik moet doen. En juist daarom was het zo goed om te gaan. Wanneer je hoofd te vol en te druk is: me-time. Ik wist niet dat het zo belangrijk voor je is.

Sarah Chronis

Niets is verplicht

Als ik aankom in Milaan staat Monique van Happy Soul Travel al op mij te wachten. In de auto maakt ze me nog enthousiaster door de ervaringen die zij in Mandali heeft opgedaan, met me te delen. Ze straalt en is de rust zelve en ik ben daar stiekem een beetje jaloers op. Als ik de auto uit stap bij Mandali, overvalt me een soort emotie die ik nog niet helemaal kan plaatsen. Het retreat ligt op een uur rijden van Milaan, boven op een hoge berg, en kijkt uit over sneeuwtoppen en een spectaculair meer: Lago d’Orta. Het is werkelijk prachtig. Alsof ik een kijkje in de hemel mag nemen, zo mooi.

Thuis mee op reis

Het retreat lijkt op een middeleeuws dorp met Japanse invloeden. Op reis heb ik altijd de tic dat ik mijn eigen Yogi Tea-theezakjes meeneem. Ik hou niet van zwarte thee en met mijn eigen theezakjes voel ik me altijd thuis. Een gekke eigenschap, die ik van mijn moeder heb. Ik kan mijn geluk dan ook niet op als ik een waterkoker en Yogi Tea-zakjes in mijn kamer vind. Alle details in de kamers en in het gebouw zijn met liefde verzorgd. Tijdens de warme introductie met de groep wordt al gauw duidelijk dat iedereen zijn eigen pad bewandelt. Je kunt meedoen met alle lessen, maar niets is verplicht. Dit is anders dan de meeste retreats en ik vind dat prettig. Zo voel je geen druk. Dat is namelijk het laatste wat je moet voelen tijdens zo’n week, dat je van alles moet doen. Just feel safe, free and have some me-time. Nogmaals, ik wist niet dat dit zo belangrijk voor je is.

Lees het complete interview met Sarah Chronis in WENDY#25, die nu in de winkels ligt.

Cover WENDY 25

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF