fbpx

Remona de Hond-Fransen brengt boek uit over haar leven na het overlijden van partner Marc

Een paar jaar geleden moest Marc de Hond zijn vrouw Remona de Hond-Fransen en kinderen achterlaten. Hij overleed aan de ongeneeslijke ziekte kanker. Vandaag is haar boek uitgekomen waarin ze beschrijft hoe het leven met Marc was, maar vooral ook zonder hem. 

‘Laat je tranen vloeien tot een vijver, waarop je in de zomer samen met de kinderen kunt varen en in de winter kunt gaan schaatsen’, waren de laatste woorden van Marc de Hond voor zijn vrouw Remona in zijn gefilmde afscheidsspeech. In dit boek Laat je tranen vloeien tot een vijfer vertelt zij over haar leven met Marc, maar vooral over haar nieuwe leven zonder Marc. Ze spraken samen met de kinderen veel over hun leven na zijn overlijden. Hij gaf haar de kracht, rust en wijsheid mee om verder te gaan, maar rouw en verdriet laten zich niet altijd sturen.

In de herfstspecial van 2020 stond een groot interview met Remona waar ze vertelt over haar verlies. Remona: ‘Als je het over veerkracht hebt, dan denk ik als eerste aan mijn kinderen. Hoe zij omgaan met de dood van Marc is zo bijzonder. James was nog te klein om echt emoties te tonen toen Marc hen vertelde dat hij ongeneeslijk ziek was, maar Livia begreep het heel goed. Ze was ontzettend verdrietig, maar dat verdriet was ook weer heel snel over. Dat maakte het voor Marc draaglijker, en voor mij ook. Ook nu Marc er niet meer is, werkt het nog zo. Laatst zei Livia, toen ze jarig was: “Ik wou dat papa op mijn verjaardag kon komen.” Als moeder breekt op zo’n moment je hart, maar zij was er niet per se heel emotioneel over. Een andere keer zei ze: “Ik was net verdrietig, maar mijn traantje ging weer terug naar binnen.” Marc en ik hebben de kinderen altijd zo goed mogelijk proberen te begeleiden, als ouders ben je toch hun voorbeeld, en als wij in zak en as hadden gezeten, hadden we het voor de kinderen ook heel zwaar gemaakt. Het verdriet mag er zijn – ik wil hen niet aanleren ervoor weg te lopen, maar het moet ook niet zo zijn dat ik elke keer in huilen uitbarst als de kinderen over Marc praten. Zo zou Marc het niet gewild hebben.’ Lees hier het hele interview terug.

Remona de Hond-FransenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF