fbpx

Reisje in de planning om de wintermaanden te omzeilen? Regel deze zaken

Zie je jezelf al op het strand liggen met een cocktail, of bij een uitzichtpunt na een prachtige wandeling? Vakantie is een heerlijk vooruitzicht. Maar voordat je op reis gaat is het verstandig om een aantal dingen te regelen. Zo ga je zonder zorgen op reis.

Heb je een reisverzekering?

Op vakantie kan er natuurlijk altijd iets gebeuren. Je kunt onderweg autopech krijgen of je bagage raakt onverhoopt zoek op het vliegveld. Het is daarom handig om je goed te verzekeren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Je kunt zowel een korte als een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Ga je kort op reis of een weekendje weg? Dan heb je meestal genoeg aan een kortlopende reisverzekering. Ga je langere tijd op vakantie of meerdere keren per jaar? Dan kan een doorlopende reisverzekering handig zijn.

Kijk ook wat je tijdens je vakantie gaat doen. Ga je bijvoorbeeld op wintersport of duiken op een tropische bestemming? Deze extreme bezigheden zijn niet altijd meeverzekerd. Bekijk dus vooraf of je hiervoor een aanvullende verzekering nodig hebt.

Doe een paspoort- en visumcheck

Sommige landen kom je alleen binnen als je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is. Check dit van tevoren zodat je hier niet pas op het vliegveld achter komt. Kijk ook of je een visum nodig hebt om naar het land te mogen reizen. In sommige Aziatische landen en Turkije heb je bijvoorbeeld zo’n reisdocument nodig en de Verenigde Staten kom je alleen in met een zogenoemde ESTA (lees er hier meer over).

Zijn er vaccinaties nodig?

Een coronavaccinatie heb je sowieso voor veel landen nodig, maar op sommige bestemmingen heb je ook andere vaccinaties nodig om veilig te reizen. Denk bijvoorbeeld aan een DTP-inenting (difterie, tetanus en polio) voor een bezoek aan Kaapstad in Zuid-Afrika of een inenting tegen gele koorts in een aantal Zuid-Amerikaanse landen.

Soms heb je ook bepaalde vaccinaties nodig als je tussen verschillende landen reist. Zoek dit dus ruim van tevoren goed uit. Voor sommige vaccinaties heb je namelijk meerdere prikken nodig, waardoor er wat tijd overheen gaat.

Regel iemand die op je huis let

Het is best spannend om je huis achter te laten als je op vakantie gaat. Zelfs als je alles goed beveiligd hebt, kan er onverhoopt iets gebeuren terwijl je weg bent. Dan is het wel zo fijn als iemand een oogje in het zeil houdt.

Heb je familieleden, vrienden of vriendinnen in de buurt wonen? Dan kan je hen vragen om op je huis te letten, de post te sorteren en de planten water te geven. Zo lijkt het alsof er gewoon iemand thuis is en wordt alles goed verzorgd. En dat geeft een rustig gevoel terwijl je op reis bent. Fijne vakantie!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF