fbpx

Op reis naar Amerika: heb je een visum nodig?

Op reis gaan we allemaal graag! Een tripje naar Amerika slaan wij in ieder geval niet over. Maar hoe zit het nou precies met reizen naar de Verenigde Staten? Moet je een visum aanvragen of iets anders?

Aanvragen reistoestemming

Om in of door Amerika te reizen heb je een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) nodig. Wat is dit nou precies? Het ESTA is een reisvergunning binnen het Amerikaanse Visa Waiver Program. Alleen reizigers in het bezit van deze reisvergunning mogen naar Amerika reizen zonder visum. Het ESTA is bedoeld voor zakenreizigers en toeristen die minder dan 90 dagen in Amerika willen verblijven. Reizigers die niet beschikken over een geldig ESTA worden niet toegelaten bij het boarden van vluchten en bootreizen naar Amerika.

Het ESTA voor Amerika is twee jaar geldig, of tot je paspoort verloopt. Daarnaast dient je paspoort geldig te zijn tot aan het einde van je verblijf. In de geldigheidsperiode van het ESTA mag je zo vaak als je wilt naar de Verenigde Staten reizen. Elk bezoek mag wel maar de maximale 90 dagen duren. Ook voor reizen via Amerika dien je een ESTA aan te vragen, zelfs als je het vliegveld niet eens verlaat.

Hieronder nog 5 tips waar je goed op moet letten bij het aanvragen van het ESTA.

1. Let goed op bij het invullen van je gegevens

Let bij het invullen van je gegevens goed op! Het is namelijk erg van belang dat je geen enkele fout maakt. Zo kun je geen ‘0’ verwarren met een hoofdletter ‘O’. Om aan boord te komen van een vliegtuig moet alles al precies overeenkomen met je paspoort, maar voor een ESTA moet dit zeker!

2. Wanneer heb je het nou precies nodig?

Een ESTA-formulier heb je nodig bij reizen in of door Amerika. Dus als je een tripje naar New York gaat maken heb je er een nodig, maar ook als je via bijvoorbeeld Atlanta doorreist naar Mexico.

3. Let goed op de geldigheid van je documenten

Bij reizen moet je altijd goed opletten op de geldigheid van je documenten. Überhaupt moet je goed opletten met documenten. Heb je een reisverzekering? Binnen of ook buiten Europa? Hoelang is je paspoort nog geldig? Vaak moet deze bij terugkomst nog zeker 6 maanden geldig zijn. Heb je je ESTA aangevraagd en staat deze op het goede paspoort? Let hier allemaal op, zodat je zonder zorgen op reis kunt!

4. ESTA zelf meenemen

Je hoeft niet per se zelf je ESTA mee te nemen, maar dit is uiteraard wel handig. Je ESTA wordt automatisch gedeeld met je luchtvaartmaatschappij en de douane. Zorg echter altijd dat je zelf nog een geprint exemplaar bij je hebt, zo voorkom je vervelende situaties!

5. Vergeten het ESTA aan te vragen?

Het ESTA kun je op verschillende websites online aanvragen. ESTA-aanvragen worden gemiddeld goedgekeurd binnen 17 minuten na betaling. Houdt er echter rekening mee dat een aanvraag enkele uren in behandeling kan blijven. Maximaal tot 72 uur na ontvangst van de betaling. Ben je nou op het vliegveld en kom je erachter dat je vergeten bent het ESTA aan te vragen? Geen paniek! Je kunt een ESTA ook met spoed aanvragen. Dit bedraagt vaak iets meer, maar dan heb je wel je ESTA binnen met 20 minuutjes!

Kijk voor meer informatie ook eens op de website van VisumBuitenland, waar alles nog eens duidelijk vermeld staat! Op naar Amerika! WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF