fbpx

Zo kies je de perfecte outfit als gast bij een zomerbruiloft

Als gast bij een zomerbruiloft is het belangrijk om een outfit te kiezen die feestelijk, comfortabel en passend is voor de gelegenheid. Verschillende dresscodes kunnen verwarrend zijn, en hebben ieder hun eigen ‘regels’. Voornamelijk tijdens de zomer is een outfit uitkiezen lastig, omdat je je gepast wilt kleden, zonder helemaal bezweet te zijn. Wij geven je wat tips, zodat je goed gekleed kunt arriveren bij iedere bruiloft deze zomer!

Houd rekening met de dresscode

Het eerste wat je moet doen, is controleren of er een specifieke dresscode is. Dit zal meestal op de uitnodiging vermeld zijn. Dit zal je helpen om de juiste stijl te bepalen. Bekende dresscodes zijn black tie, cocktail en business casual.

Black tie

Bij een black-tie bruiloft wordt van gasten verwacht dat ze zich formeel kleden. Voor vrouwen is dit een lange avondjurk, meestal in donkere kleuren. Draag elegante schoenen, zoals een mooi paar hakken, sieraden, en neem een clutch mee. Kies voor een jurk die gepast is, maar bij voorkeur zonder mouwen. Dit houdt je bovenlichaam koel. Kies voor open hakken, zodat je voeten ook lucht krijgen. Dit is belangrijk, omdat de voeten, samen met de nek, de meeste invloed hebben op je lichaamstemperatuur. Draag je haar daarom op een elegante opgestoken staart of knot. Bij een black-tie bruiloft is een mooie smoking voor heren het meest geschikt. Hierbij hoort een zwarte vlinderdas, wit overhemd en nette zwarte schoenen. Kies voor een smoking uit natuurlijke materialen, zoals katoen. Synthetische materialen houden vocht vast en zijn niet ademend.

Cocktail

Bij een cocktail dresscode kun je iets minder formeel kleden, maar nog steeds stijlvol en chic. Heren kunnen kiezen voor een pak met een bijpassende das, gecombineerd met een net overhemd en leren schoenen. Voor dames is een jurk net boven of net onder de knie met een paar hakken geschikt voor deze dresscode.

Business casual

Bij een business casual dresscode heb je iets meer vrijheid in je outfit keuze, maar is het nog steeds belangrijk dat je er gelikt uitziet. Mannen kunnen bijvoorbeeld een nette broek combineren met een overhemd en nette schoenen. Ook kan je een jasje over je hemd aantrekken met een chino of nette spijkerbroek. Dames kunnen kiezen voor een mooie zomerjurk, of een nette rok met een blouse. Bij een business casual dresscode hoef je geen hakken te dragen als je dat niet zo comfortabel vindt. Je kunt kiezen voor nette platte schoenen zoals mooie laarsjes of sandalen.

Strandbruiloft

Voor bruiloften die buiten plaatsvinden, zoals op het strand of in een tuin, is het belangrijk om je outfit aan te passen aan het karakter van de locatie. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld een zomerjurk met een mooie bloemenprint aantrekken, of voor een felle kleur oranje, rood of blauw kiezen. Deze dresscode is ook het meest geschikt voor warm weer, dus is het fijn dat je je luchtig kunt kleden. Bij een buitenbruiloft mag je gerust je hakken thuis laten, en kun je platte sandalen dragen. Mannen kunnen naar een buitenbruiloft een luchtig linnen hemd dragen op een linnen broek of chino. Een beige of lichtgrijze broek met een wit linnen overhemd is bijvoorbeeld een comfortabele en elegante outfit. Draag nette schoenen. Het hangt van het stel en de locatie af of dit leren schoenen zijn, of nette, schone sneakers. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF