fbpx

Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

Het is een plek waar passie, inspiratie en duurzaamheid samenkomt. Maar toch hebben velen dit plekje in Duitsland nog niet ontdekt. De Bodensee is een meer in het grensgebied van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De regio waar dit gebied ligt – Baden-Wurttemberg – wordt ook wel het zonnige zuiden van Duitsland genoemd. Niet gek dus, dat redactrice Noor Klein, besloot om mee te gaan op reis. In dit artikel neemt ze je mee in alle bezienswaardigheden en activiteiten die het waard zijn om eens een bezoekje te brengen. En om niet te vergeten, het thema van deze reis: Sustainability. 

1. Bier proeven bij Hopfengut NO 20

De meeste bierliefhebbers weten waarschijnlijk wel dat er in veel biertjes ‘hop’ terug te vinden is, maar wat is dat nou precies? De hop komt van een hopplant, ook wel ‘Humulus Lupulus’ genoemd en zorgt voor de aroma en bitterheid in het bier. Daarnaast heeft de hop een antibacteriële werking en zorgt het er dus voor dat jouw biertje langer houdbaar blijft. Maar volgens Charlotte Müller is hop nog veel meer dan dat. ‘There is a beer for everyone’, was haar reactie toen ik vertelde dat bier niet mijn eerste keus is op het terras. En gelijk had ze. Want na de proeverij ben ik anders over bier gaan denken.

Je kunt veel doen op deze mooie locatie, die middenin de hopvelden in ligt. Zo zijn er rondleidingen, bierproeverijen en kleine evenementjes. En ben je echt geïnteresseerd? Dan zou ik je willen aanraden om een kijkje te nemen in het museum, waar de hele geschiedenis van dit familiebedrijf en alle hopoogsten terug te zien is.

Ontwerp zonder titel 87 4 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

2. Lokaal eten bij Hotel-Restaurant Die Speiserei

Wil je graag goed eten en bijdragen aan een duurzamere toekomst? Dat kan. Bij Hotel-Restaurant Die Speiserei eet je namelijk niet alleen lokale producten uit directe omgeving, maar ook nog eens biologisch gecertificeerde producten. Het is dus niet voor niets dat ze de benoemd zijn tot het beste restaurant in de Friedrichshafen.

Ontwerp zonder titel 90 2 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

3. Breng een rustgevende nacht door bij Naturresort Gerbehof

Bij het Natuurresort Gerbehof draait alles om rust en welzijn. Het resort ligt middenin de mooie natuur en 5km van het Bodenmeer. En wanneer ik je vertel dat ook hier sustainability een grote rol speelt, dan bedoel ik dat zelfs de verwarming van de kamers met houtsnippers vanuit een eigen stukje bos geregeld wordt. Verder hangt er een fijne sfeer in en rondom het hotel; een wellness binnen en buiten, bio energetische massages en een gecertificeerde biologische boerderij van 30 hectare met 22 hectare boomgaarden met appels en peren. Een aanrader? Jazeker.

Ontwerp zonder titel 92 3 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

4. Ginproeverij bij Organic Distillery Bodensee

Ben je toch meer een gin-liefhebber dan een bier-liefhebber? Dan is deze proeverij iets voor jou. Op deze biologische distilleerderij ontmoet je eigenaresse Christine Brugger en als er dan iets overeen mag komen met de bierproeverij, is het wel de passie van beide vrouwen. Vol enthousiasme vertelt Christine over haar twee soorten gin: Ginn & Ginny. Ginn voor de smaakmensen en Ginny voor de neusmensen. Het blijkt dus dat jouw voorkeur afhangt van de persoon die je bent. Ruik je liever eerst aan je eten, voordat je het in je mond stopt? Dan is het waarschijnlijk dat je Ginny lekkerder vindt. Zo leer je jezelf ineens op een andere manier kennen 😉

Ontwerp zonder titel 93 2 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

5. Ontdek het fleurige Mainau Island

Mainau Island kun je ook wel zien als dé botanische tuin van Duitsland. Het hele jaar door kun je verschillende natuurbelevingen ervaren. Het is dus niet raar dat sommige mensen het eiland meerdere keren per jaar bezoeken. Iedere keer is het anders. Daarnaast bezit Mainau Island over een van de grootste vlinderhuizen van Duitsland en een collectie van meer dan 150 jaar oude bomen.

Dit bloemrijke eiland met een mediterrane sfeer is een paradijs voor natuurliefhebbers. Duizenden tulpen, honderden rododendrons, geurige rozen, vaste planten en kleurrijke dahlia’s bloeien in de parken en tuinen. Het is magisch én goed te bereiken met zowel de auto, de boot of de bus. Maar houdt rekening met het seizoen, want ieder seizoen brengt eigen planten of bloemen met zich mee.

Ontwerp zonder titel 94 1 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

6. Kom terug in balans bij de Bodensee-Therme Überlingen

Deze wellness krijgt veel aanzien- en dat begrijpen wij. Naast dat de gehele wellness met thermaal water gevuld is, krijg je daar ook nog een panoramisch uitzicht op de Bodensee en de Alpen bij. Er is een uitgebreide binnen én buitensauna met verschillende temperaturen. Zo is er voor ieder wat wils.

Ontwerp zonder titel 96 1 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

7. Geniet van de luxe van Seehotel Adler

Het Seehotel Adler ligt op de oevers van het Bodenmeer en met een beetje geluk heb je vanuit jouw kamer uitzicht over het mooie haventje in Ludwigshafen. Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad in de buitenlucht, een wellness met sauna’s (binnen en buiten) en een goed restaurant.

Tip: stap de lift in en kies voor de hoogste verdieping. Voordat je het weet sta je op een dakterras met een prachtig uitzicht. Helemaal met zonsondergang is deze plek magisch.

Ontwerp zonder titel 97 1 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

8. Supyoga

Ja, dat zie je goed. Yoga op een stand up paddle board in de Bodensee. En ondanks dat het wat balans, kracht en focus vereist, is het toegankelijk voor iedereen. Zie het als een leuke uitdaging ;). Dan vraag jij je natuurlijk af: Maar waarom op het water als je het ook gewoon op het vaste land kunt doen? Daar heb ik maar een antwoord op: Beeld je in dat iedere keer als je je ogen opent, je het enorme blauwe meer om je heen ziet. Je zit middenin de natuur en voelt het water zachtjes onder je door stromen. Het geeft een gevoel van vrijheid.

Raphaela Schäufele is de eigenaresse van Yoga Shala Bodensee en samen met haar collega Carla geeft zij supyoga. Tijdens zo’n les wordt er rustig aan je uitgelegd wat je precies moet doen en daarnaast wordt er ook vaak gezegd dat je niet over je grenzen heen hoeft te gaan, als je iets niet durft. Waardoor het voor ieder niveau een prettige en ontspannen ervaring is.

Let op: de yogalessen gaan alleen door als het weer meezit.

Ontwerp zonder titel 100 1 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

9. Clean-up tour

De omgeving rondom het Bodenmeer is fantastisch: groene bergen, wijngaarden en de idyllische dorpjes. Het is dan ook van groot belang dat die natuur zo mooi mag blijven als dat het nu is. Maar dat gaat niet vanzelf. Helaas gooien mensen nog vaak hun troep ergens op straat of in de natuur.

Om dat tegen te gaan heeft non-profit organisatie Patron de ‘Lake Constance CleanUP Days’ opgericht. Tijdens de Clean-Up evenementen gaan tientallen mensen met elkaar de natuur in – op zoek naar vuil dat niet in de natuur thuishoort. En jij kunt hieraan meedoen. Dus trommel je buitenmaatjes op, haal een herbruikbare CleanUP-kit op bij de plaatselijke distributiepunten en ga aan de slag.

Ontwerp zonder titel 2024 06 28T131559.092 Op reis naar de verrassende Bodensee: WENDY neemt je mee naar de meest inspirerende plekken

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Echt Bodensee en Tourismus. Wil je meer lezen over de omgeving of wil je nog wat extra inspiratie opdoen ter voorbereiding op je trip naar de Bodensee? Bezoek dan de websites van Echt Bodensee en Baden-Wurttemberg TourismusWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF