fbpx

Ontdek Formentera!

En alsof Ibiza nog niet genoeg heeft te bieden, ligt er ook nog een heel mooi zusje naast de deur: Formentera. Een halfuurtje varen en je waant je in de Cariben…

Elk halfuur vertrekt er vanuit Ibiza-stad wel een ferry naar Formentera. Want wie nog mooiere stranden en een nog blauwere zee wil ontdekken, en de Ibiza-vibe van oudsher wil proeven, moet zeker een dag of langer een bezoek aan Formentera brengen. Het eiland heeft een oppervlakte van 83 vierkante kilometer, is 20 kilometer lang en op sommige plekken slechts 2 kilometer breed, waardoor de prachtige zee altijd binnen handbereik is. Met de auto (alleen te huur op het eiland zelf, omdat men het autoverkeer wil beperken) ontdek je het eiland in een dag, maar nog beter: Formentera is een echte wandel- en fietsbestemming. Op het eiland zijn tal van wandel- en fietsroutes uitgezet – de perfecte manier om het eiland te ontdekken!

Stranden

Met de witte stranden en doorschijnende zee is Formentera na een bezoek aan Ibiza de kers op de taart. Een van de bekendste stranden is Migjorn. En terecht: het strand strekt zich hier kilometers lang uit, zodat je er altijd wel een rustig plekje kunt vinden. Bijzonder zijn ook de stranden van natuurreservaat Ses Salines, op het schiereiland Es Trucadors onder het haventje van La Savina. Aan de ene kant van de duinen liggen de zoutmeren, aan de andere kant is de zee. Vanaf de weg bereik je via zandpaden de verschillende stranden, bijvoorbeeld het strand van Illetes en het strand van Llevant.

Formentera 02 Ontdek Formentera!

3x lekker eten

1. Cantina Y Pescado, Es Pujols

Niet aan het strand en gelegen in een zijstraat van de boulevard, maar hier kun je fantastisch Italiaans eten. Op Formentera woont een grote Italiaanse gemeenschap en wie van Italiaans eten houdt kan overal op het eiland goed terecht, maar Cantina y Pescado is zeker een van de beste. De Italiaanse chef komt je hier persoonlijk aan tafel vertellen wat de visspecialiteiten van de dag zijn. Wij probeerden de tartaar met tonijn en de paccheri met inktvis, superlekker! 

casanita.net

2. Chezz Gerdi, Es Pujols

Voor wie wat meer een uitgaansgevoel wil hebben. Chezz Gerdi is een van de bekendste hotspots van het eiland en bij zonsondergang staan de rotsen ervoor vol jongeren voor een selfie: de rotsen met op de achtergrond de ondergaande zon zorgen voor een mooi decor en ook het bekende rode volkswagenbusje voor de deur is instagrammable. Goede plek om pizza te eten. 

chezzgerdi.com

3. Cana Pepeta, San Fransesc

Sfeervol restaurantje net naast het kerkje in de hoofdplaats van het eiland. Leuke plek voor lunch, met heerlijke salades en broodjes. Leuk om te combineren met een bezoek aan het hoofdstadje. 

canapepeta.es

hotel tahiti formentera terrazas feat Ontdek Formentera!

Hotel Tahiti 

Hotel Tahiti ligt in het plaatsje Es Pujols, pal aan zee. Vanuit je hotelkamer heb je het mooiste uitzicht over het strand van Es Pujols, en vanaf het hotel wandel je noordwaarts zo over houten paden door de duinen naar tal van andere strandjes. Om de duinen te beschermen zijn overal op Formentera wandelpaden uitgezet van stevige houten planken op palen, zodat de ondergrond niet wordt aangetast. Dit maakt het heel mooi wandelen op het eiland. Rechts van het hotel loop je gemakkelijk het dorpje in. Verwacht hier geen bruisend nachtleven of een drukke boulevard, het is allemaal heel laidback met een paar winkeltjes en restaurantjes, met daartussendoor nog de oude houten boothuisjes op het strand. Het hotel zelf biedt luxe kamers, een uitgebreid ontbijtbuffet, een fijn zwembad en een erg vriendelijke staf.

tahiti.es

Wandelen op Formentera

Neem de wandelschoenen mee, want Formentera is een echt wandeleiland. Formentera gaat voor duurzaam toerisme om het bijzondere maar kwetsbare ecosysteem op het eiland te beschermen en zo zijn er 32 ‘Groene routes’ ontwikkeld, wandelroutes over het hele eiland die je meestal ook per fiets kunt afleggen. Bij de toeristenbureaus zijn een boekje en een kaart verkrijgbaar met de routes en je vindt alle beschrijvingen van de routes ook op formentera.es. De routes hebben verschillende afstanden en niveaus, en er is voor iedereen wel een geschikte wandeling te vinden.

Chiringuito Manolito

Een te leuke chiringuito vind je aan de strandingang van het strand van Llevant. Manolito is zo’n strandbarretje dat op Ibiza inmiddels toch vrij moeilijk te vinden is, maar waarvan er vroeger veel moeten zijn geweest. Stoeltjes in het zand, wat gordijnen aan een rails als omheining, dak van rietmatten en lekker muziekje. En over het duin het prachtige strand!

kiosko-vapor-manolito.business.site

 

Manolita Ontdek Formentera!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF