fbpx

Diana vindt na het overlijden van haar man een nieuwe liefde: ‘Het geluk kwam onverwachts in mijn leven”

Na een strijd die ruim achttien jaar duurde, verloor Diana (86) in 2013 haar man aan kanker. In plaats van bij de pakken neer te zitten na het overlijden van haar echtgenoot, ging Diana eropuit en kwam er onverwachts geluk in haar leven. Ondanks het feit dat Diana dit nooit had zien aankomen, vond ze opnieuw de liefde in Albert (86). Samen beleven ze op oudere leeftijd nog vele avonturen.

 ‘Albert belde aan, zijn vertrouwde groet brak de stilte op een sombere dag. Terwijl ik me snel klaarmaakte, wachtte hij geduldig bij de deur. Het was een begrafenis waarvan Albert begreep dat het moeilijk voor me zou zijn om alleen naartoe te gaan, dus bood hij aan om samen te gaan.Dit voelde als een warme deken.’

Invulling aan een nieuw leven

In het voorjaar van 2013 verloor ik mijn geliefde Henk op 75-jarige leeftijd aan uitgezaaide kanker. Zijn strijd begon toen hij op ongeveer 57-jarige leeftijd de diagnose kanker kreeg. Niet veel later vertelde zijn behandelend arts dat hij uitbehandeld was, en dat er niets meer gedaan kon worden. Maar Henk, vastberaden als altijd, weigerde dit te accepteren en nam het heft in eigen handen. Hij begaf zich naar het VUmc en nam deel aan talloze klinische trials, waardoor hij zijn leven aanzienlijk kon rekken.

 Voor mij was deze periode van ziekte zeer zwaar, gekenmerkt door ups en downs. De medicatie, met hormonen, veranderde hem op vele manieren. Daarnaast worstelde hij met het feit dat zijn lichaam hem in de steek liet. In die tijd vervulde ik de rollen van vrouw en mantelzorger tegelijkertijd. Toen Henk uiteindelijk overleed moest ik een nieuwe invulling aan mijn leven geven, waarbij ik mijn kinderen niet tot last wilde zijn. Hierdoor kon ik me opnieuw richten op mijn eigen sociale kring en deelname aan diverse activiteiten. Ik ben altijd een ondernemende vrouw geweest en stilzitten is helemaal niks voor mij. Zo ben ik lid van vele clubjes, zoals een beleggingsclub en een bridgeclub.’

Een nieuwe liefde! Niet verwacht, wel welkom

‘Albert en ik delen een geschiedenis van meer dan veertig jaar. Jannie, zijn vrouw, en hij waren niet alleen vrienden; ze behoorden tot onze meest dierbare vrienden. We deelden gezellige avonden thuis, genoten van gezamenlijke diners en zelfs zwempartijen met de kleinkinderen. Het was altijd een prachtige vriendschap.

 Na het overlijden van zowel Jannie als Henk, besloten Albert en ik samen naar de uitvaart van een gemeenschappelijke vriend te gaan. Een gemeenschappelijke vriend van Albert en mij overleed. Omdat zowel Jannie als Henk overleden was, besloten besloten Albert en ik om samen naar de uitvaart te gaan. Het was een emotionele gebeurtenis, en we voelden beiden de behoefte om elkaar te steunen. Dat moment markeerde de eerste keer dat we samen ergens naartoe gingen, en het bleek het begin van ons liefdesverhaal. ’

Zelf had ik nooit verwacht dat ik weer verliefd zou worden, laat staan dat ik me erop zou instellen. Maar deze onverwachte liefde brengt ons zoveel geluk. Het leven is immers veel te mooi, zeker als je het kunt delen met iemand bijzonders. Albert is een ongelooflijk zorgzaam en grappig persoon waar ik ontzettend gelukkig van word. Na een periode van veel samen op stap gaan, vroeg Albert me of ik de toekomst samen met hem wilde doorbrengen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want dat leek me heel erg leuk. Albert bracht weer positieve energie in mijn leven. De grote leidraad in onze relatie is humor; er gaat geen dag voorbij waarop hij me niet aan het lachen maakt.’

De liefde vieren

‘Iets langer dan zes jaar geleden trok Albert bij mij in, een heuglijk moment dat wij samen wilden vieren. Albert wilde vooral aan iedereen laten weten dat wij samen verder zouden gaan in het leven. Hoewel onze families en goede vrienden dit al wisten, wilden we het officieel naar buiten brengen. In de zomer van 2017 vierden we onze liefde. Met een gezelschap van meer dan 100 mensen was dit een prachtige dag. De positieve reacties en blijdschap van onze dierbaren gaven ons zoveel energie en vreugde.

 Samen hebben we inmiddels ook vele mooie reizen mogen maken. Een paar jaar geleden vlogen we zelfs naar Amerika om de zoon van Albert te bezoeken en vanaf daar maakten we een heerlijke cruise door de Cariben. Maar misschien nog wel specialer was de cruise over de Donau. Dat we dit samen konden doen, maakt het voor mij heel speciaal.’

De gouden tip

‘Op mijn leeftijd is het soms uitdagend om er nog op uit te gaan of een nieuwe partner te vinden. Ik zie dit ook veel om me heen. Sommige vriendinnen die hun partner verliezen, hebben geen zin meer om aan iets nieuws te beginnen, terwijl dat hen mogelijk veel geluk zou kunnen brengen. Zelf heb ik nooit op een onlinedatingsite gezeten; dat was een paar jaar geleden pas de eerste keer dat ik ervan hoorde. Maar ik zie ook succesverhalen om me heen van vrouwen die via zo’n site op latere leeftijd een nieuwe liefde hebben gevonden. Het is prachtig om te zien dat er tegenwoordig andere mogelijkheden zijn om een nieuwe liefde te ontdekken.

 Misschien heb ik veel geluk gehad met Albert, maar dat betekent niet dat je bij de pakken neer moet gaan zitten. Ik denk dat het belangrijk is om jezelf actief en ondernemend op te stellen. Op die manier voorkom je eenzaamheid en ontdek je nieuwe plekken. Ook al ben je wat ouder, er zijn nog steeds talloze manieren om van het leven te genieten, net als vroeger. Dat is een tip die ik graag zou willen delen: ga eropuit en blijf niet binnen zitten! Als je me nu vraagt wat mijn droom is, zou ik antwoorden: dat ik mijn leven zo lang mogelijk mag delen met Albert en de familie. Het leven is tenslotte veel te mooi om achter de geraniums te gaan zitten.’

De namen van de personen zijn gefingeerd, de echte namen zijn bekend bij de redactie. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF