fbpx

Onderzoek wijst uit: één derde Nederlanders laat taal vakantieland bepalen

Het blijft lastig, eten bestellen in een taal die je niet spreekt. Vaak hebben restaurants in het buitenland geen Nederlandse kaart. Wist je dat zelfs één op de vijf Nederlanders vermijdt restaurants zonder Engelse menukaart tijdens hun vakantie. Taal speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een vakantiebestemming, zo blijkt uit nieuw onderzoek van taleninstituut Regina Coeli (ook wel ‘de Nonnen van Vught’).

Bijna veertig procent van de Nederlanders geeft de voorkeur aan toeristische gebieden waar Engels goed begrepen en gesproken wordt. Ondanks dat ruim drie op de vier Nederlanders denkt Engels goed tot zeer goed te spreken, wordt er regelmatig teruggegrepen naar hun moedertaal wanneer ze woorden niet weten en ongeveer net zo vaak wordt er met handen en voeten gecommuniceerd.

De taal leren

Toch is het verstandig om dan een aantal basiswoorden of zinnen te spreken voor je vertrekt naar je bestemming. Volgens het onderzoek doet ook 53 procent van de respondenten dit. Én laten wij daar nou een leuke toevoeging voor hebben. Mocht je deze zomer naar een Spaanssprekend land gaan, kun jij onze nieuwe zomerspecial goed gebruiken. Niet alleen staan daar leuke eilandverhalen en tips in, maar je krijgt er ook gratis een cursus Spaans bij. Zodat jij al een woordje Spaans kunt als je aankomt. De zomerspecial koop je hier.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF