fbpx

Najib Amhali bij Wie van de 3: ‘Tongen op de kermis, is dat een attractie?’

Gisteren was er weer een nieuwe aflevering van ‘Wie van de 3’, het programma wat Wendy van Dijk presenteert. Het panel, bestaande uit Martien Meiland, Britt Dekker, Raven van Dorst en Najib Amhali, moest achterhalen wie van de drie kandidaten de echte kermisexploitant, wereldrecordhouder, taxichauffeur en professioneel bowler was. Wij hebben de drie leukste momenten van de aflevering voor jou verzamelt.

1. Tongen op de kermis

Wendy luidt het eerste onderwerp direct in met een opmerkelijke vraag ‘Hebben jullie ooit getongd op de kermis?,’ waarop Najib Amhali reageert ‘Is dat een attractie?’ Iedereen begint te lachen. Volgens Wendy was de kermis vroeger de plek om te tongen óf hoe Martien Meiland het noemt: bekken. Raven van Dorst moest daar niks van hebben. Zij ging liever een aantal rondjes in de misselijkmakende bank. Najib stopte eerder tachtig euro in de grijpautomaat, waarbij hij dan één knuffelbeer won voor drie euro. ‘Dan dacht je: ik heb hem, ik heb hem, en dan bij dat gat viel die weer.’

2. Stoned één wereldrecord verbreken

Bij de keuze van de wereldrecordhouder heeft Raven een bijzondere redenatie. Meneer nummer drie beweert dat hij in één uur 26 kilometer achteruit heeft gefietst. ‘Hij was in de jaren ’70 gewoon een keer kneiter stoned, ging verkeerd op zijn fiets zitten, is achteruit gaan fietsen en voordat hij het wist stond hij in het Guinness Recordboek,’ grapt Raven.

3. Najib haalt prostitué op

Tijdens het besluit wie van de drie de échte taxichauffeur is, vertelt Najib over één van zijn rijervaringen. Jaren geleden heeft hij auditie gedaan voor het programma ‘Taxi’. Hiervoor moest hij een taxi achtervolgen in Amsterdam. Hij kreeg een oortje in, maar verder was hij niet bekend met de wegen in de stad en had hij net zijn rijbewijs. In zijn oortje kreeg hij te horen dat hij een dame moest ophalen, een prostitué. ‘Toen wist je wel waar hij naartoe moest,’ lachte Raven. Najib reageerde als grap daarop ‘Bleek het mijn zus te zijn’. Het meisje die Najib moest ophalen, vond hem niet op een taxichauffeur lijken. Als antwoord gaf hij dat zij ook niet op een prostitué lijkt. Iedereen moest hard lachen. ‘We worden bijna een praatgroep hier,’ lacht Britt Dekker.

Het programma ‘Wie van de 3’ is elke zondagavond om 21.30 uur te zien op SBS6.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF