fbpx

Naar buiten. Ontdek de natuur op een andere manier met Cabiner Collective

Cabiner organiseerde op 11 maart een Cabiner Collective. Ofwel: een dag in de natuur waar je samen met andere mensen samenkomt en verbindt. Wendy Online was erbij en hield een dagboekje bij. 

10.00

We rijden over de bospaden en parkeren de auto aan de kant. In de verte – tussen de hoge bomen – zien we een grote tent staan. Hoe dichterbij we komen, hoe mooier het eruit ziet. Midden in het bos is een groot veld zonder bomen. Er staan tenten, bankjes en mensen. Bij binnenkomst krijgen we een goodiebag met thermosbekers, een tijdschrift en verschillende zakjes met natuurlijke thee. We worden enthousiast onthaald. Vervolgens sluiten we aan in een rij om onze bekers te vullen met thee en koffie. Aan de rand van het veld is een groot kampvuur gemaakt, waar we plaatsnemen en genieten van ons drankje.

10:45

Team Cabiner geeft een welkomstpraatje, waarna we allemaal even los moeten komen. ‘Ga maar staan en rek je helemaal uit’, begint het. We zwieren wat heen en weer en maken ons lichaam los. Klaar voor een dag werken in de natuur.

11:00

Tijd om aan de slag te gaan! We worden in groepen opgedeeld. Mensen met laarzen aan gaan naar een plek aan het water. Maar met een stuk of 20 mensen lopen wij (met wandelschoenen aan) naar ons stukje bos met een boswachter van Staatsbosbeheer. Onderweg krijgen we zagen, knipscharen en tangen aangereikt. Die zullen we nodig hebben, we gaan namelijk boompjes weghalen. En nu hoor ik je denken: dat moet toch niet de bedoeling zijn? Toch wel. Dit gebeurt zodat deze niet inheemse soorten bomen niet het hele bos innemen, zodat gezonde bomen niet meer kunnen groeien. Aangekomen met bij de desbetreffende plek verspreiden we en gaan we in duo’s aan het werk. Het wordt een soort sport om zoveel mogelijk takken weg te knippen. Én gezellig ook nog, want tussendoor kan je gewoon kletsen.

12:40

Na zwoegen en zweten, komen we na twintig minuten lopen weer terug bij het basiskamp. We zijn de enige groep die er nog is. Snel nemen we plaats op een bankje in de zon. Genieten! Voor de lunch is gezorgd. Om ons heen zijn ze broden en beleg op de tafels aan het leggen. Ze hebben twee grote pannen soep boven twee vuren hangen. Het lijkt net of je als tiener weer op kamp gaat, alleen dan nog veel leuker! Er is genoeg te eten en voor ieder wat wils.

14:00

Voor de laatste keer is het tijd om terug het bos in te gaan. Samen met een nieuwe groep trekken we naar een heidegebied, waar grotere bomen staan. Dit keer bestaat het werk meer uit teamwork. Twee zagen de boom om, anderen duwen zodat de boom in de juiste richting valt. Ondertussen maken we grapjes en zweten we wat af. Er ontstaat verbinding tussen mensen die elkaar aan het begin van deze dag nog niet kenden. Bijzonder om te zien. En wat een inzet toont iedereen. Om trots op te zijn.

16:15

Op het basiskamp heeft iedereen zich verzameld voor het avondeten. Een heerlijke groentestoof staat voor ons klaar. Geheel veganistisch. Na een hele dag met verschillende mensen te hebben gesproken, sluiten we aan bij anderen aan een tafel. Daar praten we over van alles en nog wat. Vanochtend kenden we elkaar nog niet eens, terwijl we nu alweer hele diepe gesprekken voeren.

Cabiner Collective

17:00

Onder genot van een groentestoof en een wijntje, genieten we van de muziek die zich vlak bij ons afspeelt. Zowel indie als cowboy. De avond sluiten we af aan het kampvuur, terugkijkend op een prachtige dag om nooit weer te vergeten.

Over Cabiner

Volgend jaar staat er een nieuwe Cabiner Collective op de planning. De datum en locatie volgt nog. In de tussentijd kan je genieten van een nachtje weg off-road. Slaap in een unieke cabin midden in de natuur. WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF