fbpx

Met deze vijf tips maak jij straks perfecte vakantiefoto’s

Word jij er ook zo blij van om perfecte vakantiefoto’s te maken zodat je daar later nog eens op terug kan kijken? Wil je daar alleen maar beter in worden? Dan zullen deze tips jou zeker goed van pas komen!

1. Koop een goede camera of telefoon

Tegenwoordig is de technologie zo goed dat je met jouw telefoon al hele mooie foto’s kan maken. Een telefoon met een goede camera is al een grote stap naar het perfecte plaatje. Zo heeft Google een nieuwe telefoon op de markt waarmee je ontzettend professionele foto’s kan maken: de Google Pixel 7. Dit is een absolute pronkstuk op het gebied van fotografie, want het maakt in het donker nog superscherpe foto’s! Daarnaast geeft deze telefoon je de mogelijkheid om objecten en personen weg te gummen; perfect wanneer je foto’s wilt maken bij toeristische hotspots! Meer informatie over deze telefoon kun je vinden in de blog van T-Mobile, zij deden de Google Pixel 7 Pro Camera test.

2. Bedenk een plan

Wat voor foto wil je maken? Wil je een foto van het uitzicht of een spontane foto van het gezin? Het hebben van een plan geeft je de mogelijkheid om gerichter te werk te gaan met de instellingen of compositie. Dat kan je heel veel tijd en frustratie schelen tijdens het maken van de perfecte vakantiefoto.

3. Let op je belichting

De belichting kan je foto maken of breken. Daglicht is het mooiste licht om mee te fotograferen en dan vooral in de ochtend of tegen de avond. Op die twee momenten is de zon het minst fel en voorkom je dat degene die je fotografeert met knijpende ogen op de vakantiefoto staat. Ga je toch op het midden van de dag foto’s maken? Doe dat dan op een plek met schaduw of wanneer het bewolkt is. In de zomer is het mooi om tijdens Golden Hour te fotograferen. Dit is rond zonsopgang of -ondergang. De wereld lijkt dan goud te kleuren en dat zorgt voor een heel romantisch beeld! Via deze website kun je zien hoe laat Golden Hour begint op jouw locatie.

Draai rond met je camera en probeer verschillende hoeken uit om de juiste belichting te vinden. Speel daarmee en ontdek wat jij het mooiste vindt. Het is altijd mogelijk om de foto achteraf te bewerken, maar daardoor verslechtert de kwaliteit van je foto wel.

4. Regel van derden

Mensen zijn snel geneigd om het onderwerp van de foto in het midden te plaatsen, maar dat is niet altijd de beste manier. Komt de regel van derden je bekend voor? Of heb je jezelf ooit afgevraagd waarom het beeld van je camera-app negen vakken heeft? De regel van derden is gebaseerd op die negen vakken, maar je moet het eerder zien als drie horizontale en drie verticale strepen. De aandacht van de kijker wordt namelijk getrokken naar de plekken waar deze lijnen elkaar kruizen. Dit leidt vaak tot boeiende en goed ingedeelde foto’s. Diezelfde lijnen kun je gebruiken om een foto te maken met een rechte horizon. Ook dit geeft een boost aan je foto, omdat mensen houden van rechte lijnen.

5. Blijf dicht bij jezelf

Fotografie is een manier om je creativiteit te uiten en daarin bestaat geen goed of fout. Vind jij het mooi om korrelige foto’s te maken, de belichting omlaag te gooien of een scheve horizon te fotograferen? Dat mag dat allemaal! Het is juist de bedoeling om zo veel mogelijk te experimenteren met je camera en jouw stijl te ontdekken. Dat is wat fotograferen zo leuk maakt! De bovengenoemde tips zijn richtlijnen, maar daar hoef je jezelf helemaal niet aan te houden. Daarom is de laatste tip om dicht bij jezelf te blijven.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF