fbpx

Met deze 5 tips verminder jij de zichtbaarheid van je littekens

Littekens… iedereen heeft er wel ergens één of meerdere op het lichaam. Je kunt je er onzeker door voelen waardoor je ze het liefst wilt verbergen. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon jezelf kunt laten zien mét je littekens? Gelukkig kunnen littekens minder zichtbaar worden door ze te verzorgen. Van vroegere puistjes of brandwondjes tot striae die je hebt overgehouden aan je zwangerschap. De zichtbaarheid van deze littekens kun je zelf verminderen met de volgende 5 tips!

1. Smeren, smeren, smeren…

Door een littekencrème aan te schaffen heb je de eerste stap naar een minder zichtbaar litteken gezet. Smeer je litteken een paar keer per dag in. Zorg dat je de plek hierbij licht masseert. Waarom is masseren zo belangrijk? Het stimuleert de bloedsomloop en het zelfherstellend vermogen van je huid. Doe je dit goed, dan zal je merken dat het litteken na verloop van tijd minder zichtbaar, zachter en minder gevoelig is.

Tip: gebruik Derma Calendulan littekencrème van VSM voor eerste hulp bij littekens!

  • Zodra de wond is geheeld en dicht is, kun je beginnen met het smeren van de littekencrème van VSM
  • De crème indien gewenst meerdere keren per dag aanbrengen en licht inmasseren
  • Verzorging van nieuwe en bestaande littekens
  • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid

2. Time to scrub!

Door je huid regelmatig te scrubben zorg je ervoor dat het litteken vervaagt. Zeker als je littekens hebt overgehouden als gevolg van acne is dit een bijzonder goede oplossing! Maar let wel op: het is erg belangrijk om een milde scrub te gebruiken.

Tip: zo maak je zelf een scrub van honing en baking soda.

Dit heb je nodig: 1 eetlepel rauwe natuurlijke honing, ½ theelepel baking soda. Toepassing: mix de honing en baking soda in een kommetje en laat deze een paar minuten staan. Het mengsel voorverwarmen in je hand en breng het met zachte ronddraaiende beweging aan op de plek.

3. Gezonde voeding

Het is van belang om je huid van binnenuit te voeden.  Onder andere wortels, boerenkool, mango, spinazie, perziken en abrikozen, maar ook noten dragen bij aan het behoud van een gezonde huid. Eet bijvoorbeeld met regelmaat een halve avocado of 35 gram ongebrande en ongezouten noten. Drink ook voldoende water om je huid goed te hydrateren.

Tip: maak een heerlijke ontbijtsmoothie van mango en avocado met wat noten en zaden als topping en start je dag met een glaasje citroenwater.

4. Helende huid? Niet krabben aan korstjes

Het is belangrijk om jouw helende huid rust te geven. Blijf van korstjes af en verzorg en bescherm je litteken, zodat de huid vanzelf kan herstellen. Verdwijnen zullen ze helaas (bijna) nooit, maar er niet aan zitten helpt al enorm voor een mooi hersteld litteken.

5. Uit de zon

Als je wondje nog niet helemaal geheeld is of de hechtingen nog niet verwijderd zijn, is het belangrijk om geduld te hebben en de zon op je nieuwe huid te vermijden. Ben jij van plan binnenkort de zon op te zoeken of de besneeuwde bergen in te gaan? Zorg dan dat je dat deel van de huid goed bedekt. Een beschadigde huid met een litteken is namelijk veel gevoeliger voor én minder bestand tegen uv-straling. In de zomer, maar ook in de winter.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF