fbpx

Met deze 5 Moederdag tips zet jij jouw moeder extra in het zonnetje

De tweede zondag van mei, dit jaar op de 12de, is het weer Moederdag. Een dag gewijd aan die ene bijzondere vrouw in ons leven, waarop we haar extra in het zonnetje zetten. Elk jaar staan velen van ons voor de uitdaging om iets unieks te bedenken voor onze moeders. Of het nu een tastbaar geschenk is of een gedeelde ervaring, we willen graag iets bijzonders doen. Om je een handje te helpen heeft de redactie een lijstje met 5 Moederdag tips voor je samengesteld om je te inspireren.

1.  Bloomon-vaas X Romy Boomsma

Met Moederdag in aantocht kondigt online bloemist bloomon een exclusieve samenwerking aan met lifestyle-influencer en ondernemer Romy Boomsma. De creaties van bloomon x Romy Boomsma bestaan uit onder andere een limited edition keramieken vaas en een bijpassend voorjaarsboeket.

Romy heeft een grote liefde voor bloemen en staat, onder andere door haar geliefde keramieken creaties, bekend als creatieve alleskunner. Tot nu toe waren Romy’s designs op keramiek niet te koop, maar daar komt verandering in. Exclusief voor bloomon ontwierp zij een kleurrijke vaas. Deze keramieken vaas heeft een dromerig design en bestaat uit handgemaakte schilderingen van Romy. Iedere vaas is uniek en handgemaakt door Royal Goedewaagen Nederland. bloomon’s floral designers hebben voor Romy’s vaas een bijpassend Moederdagboeket samengesteld, gevuld met Romy’s favoriete voorjaarsbloemen in zachte pastelkleuren.

bloomon x Romy Boomsma vaas boeket Original Romys Florals beschikbaar in week 16 19 Met deze 5 Moederdag tips zet jij jouw moeder extra in het zonnetje

2. Workshop tassen maken bij Monsak in Amsterdam

Als je liever zelf de handen uit de mouwen wilt steken, is de workshop ‘Tas Maken’ bij Monsak iets voor jou. Monsak staat bekend om praktische eenvoud en minimalistisch design. De tassen zijn ontworpen vanuit Margriets zoektocht naar de perfecte tas, wat voor iedereen iets anders betekent. Door je eigen kleur leer, garen en ritsen te kiezen, maak je de tas helemaal naar je smaak. Een unieke tas die je met eigen handen hebt gecreëerd, maakt andere tassen waarschijnlijk overbodig. Monsak maakt uitsluitend gebruik van gered leer™, dat afgekeurd is door strenge regels van grote modehuizen.
Monsak biedt verschillende workshops aan, van een mini-tas tot een crossbody, rugzak en shopper in diverse maten. Zelfs met 2 linkerhanden ben je welkom. Kortom, dit is het perfecte cadeau als je altijd al eens je eigen tas hebt willen maken. Het kan alleen voor je moeder zijn, maar het is natuurlijk net zo leuk om samen creatief aan de slag te gaan. Wendy Online heeft een leuke kortingscode: WENDY15. Hiermee krijg je €15,00 korting per workshop. Als je samen een workshop wilt volgen, dien je deze apart van elkaar te boeken. De code is geldig tot 30 mei.
Monsak beeld Met deze 5 Moederdag tips zet jij jouw moeder extra in het zonnetje

3. Gedenksieraden en herinneringssieraden

Moederdag is een mooie gelegenheid om je moeder in het zonnetje te zetten. Voor sommigen kan dit echter een moeilijke of emotionele dag zijn, om verschillende redenen. Een van deze redenen kan zijn dat je jouw moeder of kind hebt verloren. Voor zulke momenten hebben wij iets bijzonders ontdekt: gedenksieraden en assieraden. Een gedenksieraad, ook wel herinneringsjuweel genoemd, is bedoeld om de herinneringen aan jouw dierbare levend te houden.

Je kunt deze sieraden vullen met een kleine hoeveelheid as, waardoor je op symbolische wijze altijd een stukje van hen bij je draagt. Zo blijft jouw meest dierbare persoon altijd dicht bij je. De herinneringssieraden zijn verkrijgbaar in allerlei vormen en maten, precies zoals jij dat wilt.

gedenksieraden Met deze 5 Moederdag tips zet jij jouw moeder extra in het zonnetje

4. Het boek in gesprek met je ouders, handleiding voor je belangrijkste interview

Wat is er bijzonderder dan met je eigen moeder in gesprek te gaan over haar geschiedenis? Heb je jezelf wel eens afgevraagd: ‘wat weet ik eigenlijk van mijn ouders? Van hun levensloop als kind, jongere, jongvolwassene? Van gebeurtenissen die hen als persoon en opvoeder hebben gevormd, en van de dromen die ze hebben gekoesterd en mogelijk nog koesteren?’ Dan is dit boek het perfecte cadeau voor jou en je moeder. De geschiedenis van je ouders vormt immers de basis van jouw geschiedenis en persoonlijke levensloop.

Dit boek is ontstaan uit het project Levenslooppsychologie, waarin studenten werden gevraagd om ‘hun ouders te leren kennen’ aan de hand van een interviewschema. De belangrijke en vaak ontroerend positieve ervaringen die daaruit voortkwamen, samen met praktische handvatten voor het starten en sturen van het gesprek, en een handig invulgedeelte, vormen de inhoud van dit boek.

In gesprek met je ouders

5. Greetz Moederdag tips

Maak deze Moederdag een speciale verrassing, volledig gepersonaliseerd voor jouw moeder. Van jullie favoriete foto tot kleurrijke Moederdagstickers, of juist een handgeschreven boodschap waarin je haar laat weten hoe bijzonder ze voor jou is. Daarnaast kun je ook een audioboodschap opnemen samen met het gezin. Laat je creativiteit de vrije loop. Op deze manier geef je altijd net iets meer dan zomaar een kaart.

Maak de Greetz-verrassing compleet in combinatie met andere merken zoals Blond Amsterdam, Kneipp, Merci of Tony’s Chocolonely. Deze cadeaus kun je helemaal personaliseren met een persoonlijke tekst of foto.

Greetz Met deze 5 Moederdag tips zet jij jouw moeder extra in het zonnetjeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF