fbpx

Melody inspireert vrouwen op Ibiza met Soul Portraits: ‘Het werkt helend om naar jezelf te kijken vol liefde’

In de rubriek ‘Vrouwen met impact’ spreekt WENDY met vrouwen die een blijvend verschil maken in onze maatschappij. Eén van deze inspirerende vrouwen is Melody Lieftink (33), een fotograaf die vijf jaar geleden haar vader verloor en daardoor besloot het leven anders te benaderen. Haar ontmoeting met spiritualiteit opende een nieuwe wereld voor haar. Nu, gevestigd op het betoverende Ibiza, deelt ze haar passie en inspireert ze anderen door middel van Soul Portraits. Via een unieke combinatie van energetisch werk en fotografie brengt Melody vrouwen in contact met hun ware essentie.

Melody vertelt over haar persoonlijke reis van heling en bewustwording. Van haar spirituele ontwaking op Bali tot de betekenisvolle stap naar Ibiza, ontdek hoe Melody haar ervaringen inzet om vrouwen over de hele wereld te begeleiden naar een dieper begrip van zichzelf. Lees verder om meer te weten te komen over haar visie op de toekomst, waar ze streeft naar meer verbinding, healing, en zelfliefde.

Waarom had je behoefte aan een nieuw begin?

´Ik was achtentwintig jaar oud toen ik in een van de moeilijkste periodes van mijn leven belandde. Ik had een relatie van zeven jaar verbroken en een half jaar later overleed mijn vader. Mijn innerlijke balans was verstoord, en ik voelde dat ik richting een burn-out ging. Op dat moment runde ik al ruim 8 jaar mijn eigen fotostudio, maar na het overlijden van mijn vader drong het besef tot me door dat er meer is dan alleen werk.

In mijn eentje besloot ik naar een yoga retreat op Bali te gaan, ondanks het advies van mijn moeder om dat niet te doen. Haar intuïtie vertelde haar dat er van alles zou gebeuren. En inderdaad, er gebeurde van alles. Bij aankomst kreeg ik een zware keelontsteking, werd mijn telefoon gestolen, en tijdens een surfles raakte een vin van het surfboard mijn hoofd, wat resulteerde in een groot gat dat gehecht moest worden. Ondanks deze uitdagingen bleef ik positief en voelde ik me goed. Op Bali werd ik me steeds bewuster van het feit dat gebeurtenissen in het leven plaatsvinden om van te leren, niet om ons tegen te werken. Hier begon ook mijn spirituele reis.´

Hoe kwam je op Ibiza terecht?

´Op Bali opende de deuren naar spiritualiteit meer. Toen ik terugkwam, deed ik een Reiki-cursus puur voor mezelf omdat ik wilde begrijpen waar mijn fijngevoeligheid vandaan kwam. Dit was de eerste opening van mijn bewustzijn. Tussendoor reisde ik naar Australië en Nieuw-Zeeland, maar ik kwam toch elke keer weer terug naar Bali. Ik heb er zelfs een half jaar gewoond. Tijdens covid ging ik weer terug naar Nederland, maar ik kon er mijn plek maar niet vinden. Het voelde alsof ik weer in een neerwaartse spiraal terechtkwam. Voor een opdracht was ik in april 2021 op Ibiza en kreeg de ingeving dat dit mijn thuis was. Ik herkende dit vuurtje in mij en toen een vriendin van mij die dag vertelde dat zij ging verhuizen naar Ibiza en nog een huisgenoot zocht, ging ik terug naar Nederland om mijn spullen te pakken om vervolgens 2 maanden later op Ibiza te wonen.

Bijna een half jaar heb ik in dat appartement gewoond, maar het was tijd om verder te kijken. Die winter ben ik gaan manifesteren voor een mooie, nieuwe woonplek op Ibiza. En toevallig hadden vrienden van mij een huis gezien dat ze echt iets voor mij vonden. Ik was eerst bang dat het misschien een te grote stap zou zijn, maar ik besloot toch een kijkje te nemen bij het huis. Ik stapte uit de auto, en het huis was precies wat ik die winter gemanifesteerd had: aan zee, uitzicht op Es Vedra en ruimte voor energetisch werk en fotoshoots. Sinds mijn vader overleden is, zie ik hem terug in de vorm van een vlinder. Hij laat mij op die manier weten dat hij altijd in de buurt zal zijn. Toen ik voor het huis stond, kwam hij weer voorbij vliegen. Dat was voor mij een duidelijk teken dat ik deze kans moest aangrijpen. Het mooie is dat hij nog elke dag even rondvliegt op deze speciale plek.´

Afbeelding van WhatsApp op 2023 11 23 om 19.19.30 8071ff76 Melody inspireert vrouwen op Ibiza met Soul Portraits: ‘Het werkt helend om naar jezelf te kijken vol liefde’

Wat voor werk doe je met Soul Portraits Ibiza?

´Soulportraits Ibiza is ontstaan vanuit mijn eigen helingspad, nadat mijn vader overleed. Op dat moment merkte ik dat mijn zelfbeeld direct invloed had op mijn bereidheid om op de foto te gaan. Naarmate ik gelukkiger werd, ontdekte ik dat mijn uiterlijk op foto’s weerspiegelde hoe ik me van binnen voelde. Dit inzicht wilde ik delen met andere vrouwen: de kracht om jezelf op een mooie en krachtige manier te zien op foto’s.

Mijn benadering combineert fotografie met energetisch werk. Ik nodig vrouwen uit om op een reis te gaan naar hun ware essentie. Op mijn bijzondere helingsplek hier op Ibiza kunnen ze kiezen voor een meerdaags verblijf of een dag. We herstellen het contact met de innerlijke kracht, de baarmoeder, waar de innerlijke godin huist, en verbinden deze met het hart. Door het openen van het hart laten we zelfliefde groeien. Ik identificeer energieblokkades en herstel de stroming. Samen bezoeken we de mooiste plekken op Ibiza, waardoor ze volledig kunnen ontspannen en ontsnappen aan het alledaagse.

Na het doorlopen van deze stappen, zet ik de vrouwen in alle rust op de foto om hun ware essentie vast te leggen. Deze foto’s kunnen ze voor zichzelf gebruiken of inzetten voor hun bedrijf. Wanneer je jezelf echt laat zien, trek je ook jouw ideale klant aan. Wat ik vaak merk, is dat tijdens de fotoshoot de focus verschuift van de foto’s naar de beleving die vrouwen ervaren. In de ogen van de vrouwen zie ik kracht en zelfvertrouwen. Ze durven meer van zichzelf te laten zien en gaan als powervrouw naar huis. Het is echt een stuk heling van henzelf.´

Heb je nog bepaalde doelen voor de toekomst?

´Met Soulportraits wil ik graag de wereld over om nog meer vrouwen in hun ware licht te kunnen zetten. Mijn toekomstige doelen omvatten het organiseren van meer evenementen, zoals vrouwen cirkels, healing circles, en mooie gatherings waar we samen kunnen delen en helen. Een langgekoesterde droom van mij, sinds mijn kindertijd, is om presentatrice te worden. Het hoeft niet per se op tv te zijn, maar ik hoop dat ik met mijn ervaringen iets moois aan de wereld kan bijdragen en vrouwen echt weer in contact kan laten komen met hun ware essentie – hun innerlijke godin.

Op dit moment bied ik 1:1 retraites aan, waarbij we werken met verschillende elementen van healing en rituelen. Mijn visie is om dit uit te breiden naar iets groots op een prachtig terrein, waar we samen met nog meer vrouwen kunnen werken en spelen, en waar iedereen haar eigen expertise kan delen. Op de lange termijn lijkt het me fantastisch om een soort fotografie retreat voor vrouwen te organiseren.

Mijn ultieme doel is om zoveel mogelijk vrouwen de ervaring te geven om uit hun hoofd te stappen en in contact te komen met hun hart. Ik wil dat ze zichzelf mooi vinden en laten stralen, zoals tijdens een Soul Portrait fotoshoot. Het is mijn wens om vrouwen te laten zien hoe fijn het is om vol zelfvertrouwen op de foto te gaan en om hen een overvloed aan zelfliefde mee te geven. Hopelijk inspireert dit vrouwen om meer bezig te gaan met hun spirituele zelf.

Nu ik op Ibiza ben, lijkt alles op zijn plek te vallen. Mijn achtergrond als fotograaf, de natuur, de dieren, en mijn eigen energetische helingspad hebben elkaar gevonden. Uiteindelijk kunnen we het echt niet alleen en samen staan we sterk! Het idee dat we ons hele leven blijven leren, vind ik fantastisch!´WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF