fbpx

Mandy heeft haar relatie gered met yoga: ‘Na een jaar kwamen de affaires aan het licht’

Mandy van Veen is een kundalini yogadocent en gebruikt haar ervaring om andere vrouwen te helpen. Als er iets heftigs gebeurde in haar leven sloeg haar lijf op slot, haar gevoel schakelde uit. De affaires in haar relatie met haar man kwamen aan het licht, ze was verdoofd. Yoga heeft haar weer dingen laten voelen, oók de pijn. Tegenwoordig maakt ze online programma’s voor vrouwen ter verwerking van ontrouw.

Vrijheid

‘Ik was eind 30 en moeder van 3 jonge kinderen. Ik vond het moederschap zwaar. Mijn werk was niet echt leuk, maar het gaf wel zekerheid, regelmatigheid en het was praktisch. Ik voelde me gevangen in mijn eigen leven en ik verlangde naar vrijheid.’

En toen smste hij, zomaar uit het niets

‘Vrijheid als in tijd voor mezelf. Niet alleen moeder zijn of partner van, maar ik mistte Mandy. Ik verlangde zo naar dat gevoel van wie ik vroeger was. Jong en vol van energie, blij en aantrekkelijk. En toen smste hij, zomaar uit het niets. Hij had dat al eens vaker gedaan, een jaar of 4 geleden, maar toen deed het me niet zoveel. Nu wel. Het gaf me een heel fijn gevoel. Het bracht me terug naar die tijd. Een tijd zonder luiers en slapeloze nachten. Ik voelde me weer die jonge, vrije en aantrekkelijke vrouw. Ik liet me meevoeren met het gevoel dat ik kreeg van de vlinders in mijn buik door zijn lieve, vleiende sms-jes. Hij stond symbool voor vrijheid. Dit was mijn ruimte en mijn tijd. Helemaal los van de realiteit. Het voelde heerlijk. Ik voelde me vrij, sexy en verliefd. Ik had ineens weer energie. Er ging geen dag voorbij dat we geen contact hadden per sms. Uiteindelijk hebben we elkaar zelfs een paar keer ontmoet.’

Toen kwam alles aan het licht

‘De constante wisseling van schuldgevoelens en euforie zorgde er uiteindelijk voor dat ik me depressief en overspannen voelde. Zo erg dat ik me regelmatig af vroeg of mijn gezin niet beter af zou zijn zonder mij. Ik lag dagen huilend in bed. Ik kon niets hebben en alles was te veel. Na ongeveer een jaar kwam alles aan het licht, mijn affaire en ook de affaires van mijn man. Beiden zochten we blijkbaar ons ‘geluk’ en ‘bevestiging’ buiten onszelf en elkaar. Dit werd één van de zwaarste periodes uit mijn leven. Ik was mezelf volledig kwijt. Ik voelde me verdoofd, bewusteloos en onderuit getrapt. Niets was meer wat het leek en alles was onzeker. Het bevestigde het beeld dat ik had van mijzelf. Ik ben waardeloos, ik ben niet genoeg, ik ben een slechte vrouw en een slechte moeder. Mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde bereikten een dieptepunt. De psychotherapie en relatietherapie gaven wat helderheid in mijn hoofd. Ik leerde over mijn patronen en werd me bewust van gedachten. Het hielp, maar dat was allemaal mentaal. Ik was volledig uit contact met mijn lijf.’

Relatie redden

‘Mijn man en ik zijn samen én los van elkaar in therapie gegaan. Maar voor mij zat de echte oplossing in Kundalini yoga. Hierdoor kon ik uit mijn hoofd gaan en met aandacht naar mijn lijf gaan. Toen ik weer begon te voelen kon ik dit ook met mijn man delen wat het met mij deed, waar de pijn zat. Ik kon hem vergeven en mijzelf ook. Ik kon beter voelen wat goed was voor mij en zo betere keuzes maken. Het aller diepste punt was trouwens ook meteen het begin van herstel. Dat was het moment dat ik echt de pijn voelde en hij vertelde hoe dat was. ‘Alsof jij mijn hele vrouwelijke waardigheid met grof geweld hebt stuk gemaakt’, met deze woorden en een zee aan tranen heb ik dit met hem gedeeld. Ik voelde het van mijn tenen tot aan mijn kruin en hij voelde het ook. En dat was het begin van het herstel van verbinding met onszelf en met elkaar. Ik was niet altijd positief. Ik heb ook op het punt gestaan met de relatie te stoppen, maar het is niet niks om een heel gezin uit elkaar te laten vallen. Bovendien heb ik altijd het gevoel gehad dat hij en ik bij elkaar horen.’

Yoga

‘Op een ochtend werd ik wakker en dacht aan yoga. Alsof het me werd ingegeven. Ik verdiepte me in de verschillende vormen en voelde me het meest aangetrokken tot Kundalini yoga. Ik ging lessen volgen en ik voelde meteen dat ik meer wilde dan alleen maar yoga doen. Ik wilde er alles over weten! Ik startte in 2014 met de kundalini teacher training. Op de eerste plaats voor mezelf, maar toen ik voelde wat het voor mij deed móest ik het delen en ging ik lesgeven.’

Terug  bij mezelf

‘Ik heb ervaren dat je alleen kunt helen als je mentaal én fysiek in balans bent en als je lichaam en geest in verbinding zijn. Door yoga kon ik lichaam en geest verbinden en voelen waar de pijn zat en er ruimte aan geven. Zo ben ik geheeld. Het heeft mijn leven, mijn relatie en mijn gezin gered. We houden van onszelf en van elkaar. Yoga heeft daar een groot deel aan bijgedragen, Ik kan voelen wat goed voor mij is en wat ik nodig heb. Het is fijn om met hem samen te zijn, maar ik weet dat ik ook zonder hem kan. Ik ben bij hem omdat ik dat wil en niet omdat hij me gelukkig maakt. Ik voel mijn kracht en zelfvertrouwen. Ik ben onafhankelijk en vrij.’

Mijn missie

‘Dit heeft er ook voor gezorgd dat ik mijn vaste baan durfde op te zeggen om mij volledig op Kundalini Yoga en het ondernemerschap te storten. Met mijn onderneming Yogapepper wil ik vrouwen helpen weer in hun kracht te komen na ontrouw. Veel vrouwen hebben een laag zelfbeeld en last van schuldgevoelens en gevoelens van boosheid. Door je bewust te worden van deze gevoelens in je lijf kan je er ruimte aan geven en dan kan het helen echt beginnen. Mijn programma helpt daarbij.’

Terug in je kracht na ontrouw

‘Terug in je kracht na ontrouw’ is een onmisbare aanvulling op (relatie)therapie en is gericht op voelen in plaats van praten. Waar zit die boosheid in je lijf? Hoe voelt het om te vergeven? Met behulp van de SatNam-methode wordt je je stap voor stap bewuster van je lijf. Door yoga, meditatie, visualisaties en affirmaties, die je thuis in je eigen tijd doet, leer je weer te voelen en je zelfvertrouwen te versterken. Je voelt hoe het is om in je kracht te staan. Want in zelfvertrouwen en onafhankelijkheid kan je volledig in liefde te zijn met jezelf én met een ander.

Zoek het niet alleen bij de ‘dader’ maar kijk vooral ook naar jezelf. En voel! Voel je lijf, voel de emoties in je lijf. Wordt je er bewust van. Leer ze ervaren en leer ze kennen. Dat geeft kracht en stevigheid, vrijheid en onafhankelijkheid. En dat zijn belangrijke elementen voor een stabiele relatie.’

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor het online programma ‘Terug in je kracht na ontrouw’, klik dan hier.

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF