fbpx

Levensecht de podcast afl. 7. Julie is ongeneeslijk ziek,maar met ongekend veel optimisme en veerkracht is ze vooral bezig met hoe anderen zich voelen.

Als de twaalfjarige Julie door De Efteling wandelt dan voelt ze de magie en de betovering van het Sprookjesbos. Haar wens gaat in vervulling en samen met papa en mama en haar broertje beleeft ze een onvergetelijk weekend in het pretpark. En dat terwijl haar eigen leven bepaald geen sprookje is. Julie is ongeneeslijk ziek. Maar met ongekend veel optimisme en veerkracht is ze vooral bezig met hoe anderen zich voelen. Voor haarzelf is elke dag namelijk een topdag. Wendy praat in deze aflevering met wensvervuller Menno over dit bijzondere meisje en over het enorme belang om wensen voor ernstig zieke kinderen uit te laten komen.

Beluister nu afl. 7 – Sprookjesmeisje Julie

Klik hier voor meer afleveringen.

Over Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish is een goed doel dat de kwaliteit van het leven van álle kinderen en jongeren tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte wil verbeteren door een wensvervulling te geven die ze veerkracht en positiviteit geeft om nare ervaringen te overschrijven. Elke dag horen gemiddeld 4 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft Het gaat om 1.500 kinderen per jaar (bron CBS). Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Hun wereld staat vanaf dat moment volledig in het teken van de ziekte. Ze zijn letterlijk de regie kwijt. Make-A-Wish Nederland is onderdeel van een behandelplan en geeft jonge patiënten de regie over hun leven terug door een wensvervulling “Wish Journey”. Dit is een bijzonder traject waar een grote groep mensen 4 tot 6 maanden intensief mee bezig is en dat van A tot Z maatwerk is. En dat impact heeft op alle betrokkenen vanaf het moment van kennismaken tot lang na de wensvervulling.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF