fbpx

5x de leukste podcasts om het weekend door te komen

Met het weekend om de hoek, is het misschien wel het perfecte moment om te starten met die ene podcast waar je al een tijdje nieuwsgierig naar bent. Maar met zo’n overweldigend aanbod aan podcasts kan het lastig zijn om de juiste te kiezen. Daarom hebben wij een lijstje voor je gemaakt. Dit is onze top 5 podcasts:

1. Marc-Marie & Isa vinden iets

In deze podcasts gaat het daadwerkelijk over van alles en nog wat. Onderwerpen als miskopen, Parijs, kip, katten en winter komen aan bod. Je kunt dus wel zeggen dat het veelzijdig is. Marc-Marie Huijbregts en Isa Hoes verwonderen zich over zaken waar andere mensen zich soms afvragen of ze er überhaupt een mening over hebben. Ze beoordelen plekken, bloemen en de humor van Willem-Alexander. Zelf worden ze met een 4,5 ster goed beoordeeld op o.a. Spotify en Apple Music. Ideaal om te luisteren terwijl je op de fiets zit voor wat boodschappen.

2. Moordzaken

Ben je helemaal gek van moordzaken? Dan is deze podcast iets voor jou. Carrie & Eddie bespreken samen de meest spraakmakende Nederlandse moordzaken. Onafhankelijk van elkaar duiken ze in zo’n zaak om deze vervolgens tweewekelijks met elkaar aan de keukentafel uitgebreid te bespreken. Ze nemen je mee in alle vraagstukken en details. Heb je last van een zwakke maag? Dan kun je deze podcast beter overslaan.

3. De Saarpodcast. 50+ maar nog lang niet dood

Femke en Barbara van Saar Magazine bespreken alle dagelijkse dingen waar een vrouw van vijftig tegenaan loopt. Van gedag zeggen tegen je slanke lichaam naar hoe je het beste je ramen kunt lappen. Je komt namelijk genoeg ongemakken en dilemma’s tegen zodra je eenmaal de vijftig hebt aangetikt. Ze brengen het met een hele hoop humor en zijn open over hun eigen ervaringen. Heerlijk wegluisteren zo’n podcast.

4. Kaarten op Tafel

Voor iedereen die geïnteresseerd is in podcasts met thema’s, is de podcast van Tanja Jess een goede optie. In haar vierde seizoen gaat ze in op het thema ‘de overgang’. Aan de hand van gesprekken met artsen, specialisten, deskundigen en therapeuten deelt ze alle kennis, go to’s en producten die haar en haar vriendinnen door de menopauze geholpen hebben. Haar doel is om taboe te verbreken en het pad voor de vrouwen na haar te versoepelen.

5. Omdenken Podcast

Berthold Gunster gaat in deze podcast in gesprek met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze het oplossen en kan dat door middel van omdenken? Met 169 afleveringen heb je ook na dit weekend nog wat te luisteren. Daarnaast zijn veel onderwerpen herkenbaar: moeite met relaties beëindigen, een zoon met trauma, kwetsende schoonmoeders en altijd te laat komen. De gasten vertellen openhartig over hun probleem en Berthold probeert ze tools te geven om het probleem op te kunnen lossen. Je namelijk nooit de enige met een probleem.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF