fbpx

Laat jouw rimpels verdwijnen met gezichtsyoga!

Fronsrimpels, kraaienpoten of een onderkin, we krijgen ze allemaal naarmate we ouder worden. Maar wie wil er nou niet altijd jong blijven uitzien? Gelukkig hebben wij dé oplossing: gezichtsyoga! Volgens onderzoek van de Northwestern University helpt het daadwerkelijk om rimpels te verminderen.

Een groep van 27 vrouwen, tussen de 40 en 65 jaar oud, werden uitgedaagd om aan dit onderzoek mee te doen. Ze werden gevraagd om dagelijks dertig minuten lang gezichtsoefeningen te doen, een ware work-out voor hun expressieve gezicht. Maar wees niet bang, na acht weken werd het iets relaxter: ze mochten het tempo wat terugschroeven naar slechts drie tot vier keer per week. Allemaal hoopten ze op een jonger uitziende huid.

Na twintig weken bekeek een groep dermatologen de voor- en nafoto’s van de proefpersonen. Ze hadden geen flauw idee in welke volgorde de foto’s waren genomen. Maar wat bleek? Op de nafoto’s schatten ze de dames gemiddeld drie jaar jonger.

Train jij je ogen als gewichtheffers?

Zonder dat we het doorhebben, kunnen we soms onze gezichtsspieren een beetje overenthousiast maken en vergeten om ze genoeg rust te gunnen. Het is net alsof ze meedoen aan de Olympische Spelen voor spieren. Maar welke spieren zijn de medaillewinnaars? Dat kan variëren van persoon tot persoon. Misschien spant iemand stiekem zijn kaakspieren te veel aan, terwijl een ander onbewust zijn ogen als gewichtheffers traint.

Maar wacht, hier komt de plotwending: het aanspannen en ontspannen van je gezichtsspieren heeft niet alleen invloed op je rimpels, maar kan ook leiden tot ongewenste bijwerkingen zoals hoofdpijn of slaapproblemen. Door gezichtsyoga te beoefenen, worden je gezichtsspieren sterker, leer je ze beter ontspannen en krijgt je gezicht een gezonde doorbloeding.

Voorbeeld oefening

Oefening tegen fronsrimpels. Hier is een trucje om je frons de deur te wijzen: maak een frons en geef hem vervolgens een heerlijke stretch. Met je vingertoppen, begin in het midden van je gezicht en trek de frons langzaam naar de zijkant van je hoofd. Als een magische goocheltruc, laat je de frons verdwijnen en tover je een ontspannen en blije uitdrukking tevoorschijn!

Dus, trek gekke gezichten, train die gezichtsspieren en geniet van een strakkere huid.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF